İGBT tetikleme devreleri
IGBT drive circuits
  1. Tez No: 109857
  2. Yazar: YUNUS AKALTUN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. İSMAİL KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: IGBT, Mosfet, PWM, IGBT, Mosfet, PWM VI
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 55
Özet
ÖZET Son yıllarda, IGBT'nin başarısı çarpıcı olarak gelişmiştir ve IGBT'nin uygulama alanları, özellikle yüksek güç uygulamalarında oldukça büyük gelişme göstermiştir. IGBT ve diod, son derece düşük kaçak endüktansla bir güç modül paketinin içinde birleştirilmiştir. IGBT'lerin, daha düşük kayıp, uzun süre dayanma yeteneği, düşük gürültü ve düşük maliyet gibi bir çok avantajları vardır. Bu tezde, IGBT'nin iç yapısı ve uygulama karakteristikleri sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
SUMMARY Igbt Drive Circuits In recent years, the performances of IGBT have been dramatically improved and application fields of IGBT have widely been expanding, especially in high power applications. The IGBT and diode are assembled into a power module package with extremely low stray inductance. There are many advantages, such as lowered loss, higher endurable capability, lower noise and lower cost. This thesis presents the internal structures and application characterization of IGBT.