Design and implementation of an automated examination system
  1. Tez No: 1309
  2. Yazar: MUSTAFA TÜTÜNCÜ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. BÜLENT EPİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yapısal Sistem Çözümleme, Sınav Organizasyonu, Sınav Sistemi Sınav Değerlendirme. iv, Structured System Analysis, Examination Organization, Examination System, Evaluation of the Examination iii
  7. Yıl: 1987
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 208
Özet
ÖZET ÖZDEVINIMLÎ BİR SINAV SİSTEMİNİN TASARIMI VE GERÇEKLEŞ Tl RI MI TÜTÜNCÜ, Mustafa Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Y.Doç. Bülent Epir Eylül 1987, 193 sahife Bu çalışmada, bir kitleye sınav vermek amacıyla uygulanacak Sınav Organizasyonunun temel bölümlerinden birisi olan Sınav Sistemi tasarlanmış ve gerçekleştiril miştir. Sınav Sisteminin temel işlevleri, sınava katılan adayların nerede sınava gireceklerini belirlemek, sınavı değerlendirmek ve sınavla ilgili tüm döküm işlerini ele almaktır. Sınav Sistemini tasarlamak için yapılan çalışmada yapısal sistem tasarımı yaklaşımı kullanılmıştır. Bu amaçla ÖSYM' deki mevcut uygulama ayrıntılarıyla incele nerek gerçekleştirilecek sistemin mantıksal tasarımı yapılmıştır. Daha sonra Sınav Sisteminin fiziksel tasarımı ele alınmış ve sistem gerçekleştirilmiştir. Sistem gerçekleştirilirken, etkileşimli ortamda çok kullanıcıyla çalışabilen bir yazılım geliştirilmiştir. Bu yazılım, sınav organizasyonunun diğer temel bölümünü oluşturan Kayıt Sistemi ile iletişim kurabilmekte ve birlikte bir bilişim sistemi oluşturmaktadır. Bu sisteme“Registration and Examination system”adı verilmiş ve REX olarak kısaltılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF AN AUTOMATED EXAMINATION SYSTEM TÜTÜNCÜ, Mustafa M.S. in Computer Eng. Supervisor: Asst.Prof. Bülent Epir September 1987, 193 pages In this study, an Examination System which is one of the fundamental parts of an Examination Organization System to give an examination for a population, is designed and implemented. The main functions of the Examination System are determining the places where the candidates take the examination, evaluation of the examination and handling all printouts related to the examination. Developing this study, a structured approach is used to design of the Examination System. For this purpose the logical design of the system is actualized by examining the existing ÖSYM applications in detail. Then, the physical design of the Examination System is carried out and the system is implemented. During the implementation of the system, a software is developed as a multi-user which can operate in inter active environment. This software can communicate with the Registration System which is the other fundamental part of the Examination Organization System and both of them form an information system titled REX.