High level design of a WEB based enterprise project information system
WEB tabanlı proje bilgi sisteminin yüksek seviye dizaynı
- Tez No: 155206
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BAHAR SENNAROĞLU
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Proje Yönetimi Yazılımı, WEB, Tasarım Nisan, 2004 Merter SAVAŞERI ıx, Project Management Software, WEB, Design April, 2004 Merter SAVAŞERI
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 283
Özet
ÖZET WEB TABANLI PROJE BİLGİ SİSTEMİNİN YÜKSEK SEVİYE DİZAYNI Ülkeler ve enstitüler arası temaslar arttıkça, ortak projeler, dağıtık bilgiye olan ihtiyaç ve ortak araştırma geliştirme çalışmaları da bunla doğru orantılı olarak artmaktadır. Verilerin, kaynakların ve çalışma ortamlarının farklı merkezlerde bulunması, bu projelerde çalışanların da değişik ortamlarda ve birbirinden uzak merkezlerde bulunmasını gerektirmektedir. Bu şekilde dünya üzerine dağılmış projeleri yönetecek, otomasyonunu sağlayacak, zaman ve kaynak planlaması takibi yapacak, sürüm takibi, döküm yönetimi konularında kullanılabilecek bir bilgi sistemine ihtiyaç vardır. Günümüz bilgi sistemleri dünyasında bunların tümünü sağlayan bir ürünün olmaması, bu tip projelerin fax, telefon yada e-mail ile ve klasik yöntemlerle yönetilmesini gerektirmektedir. Bu çalışma ile birlikte, yukarda belirtilen ihtiyaçların otomasyonunu sağlayan ve WEB tabanlı olarak çalışan bir proje bilgi sisteminin yüksek seviye dizaynı oluşturulmuştur. Bu dizayn sayesinde gerçekleştirilecek yazılım, WEB üzerinden proje takibi, zaman planlama, sürüm yönetimi, kullanıcı yönetimi, mesaj yönetimi, proje muhasebesi desteği, doküman yönetimi alanlarında kullanılabilecektir. Dünyanın birçok yerinden ulaşılabilirliği, en ücra köşelere kadar yayılmış olması, haberleşme alt yapışma olan ihtiyacı en aza indirmesi ve yerel internet sağlayıcıların, GSM şirketlerinin ve uydu sistemlerinin sayesinde oldukça ekonomik hale gelmiş olması bakmamdan WEB, bu şekilde bir bilgi sistemi için en ideal platform olarak seçilmiş ve dizayn buna göre yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT HIGH LEVEL DESIGN OF A WEB BASED ENTERPRISE PROJECT INFORMATION SYSTEM International R&D studies and international projects are becoming more and more common as the interaction between the countries and institutions are increasing rapidly. As data and resources begin to be stored in different environments and geographical locations, many different project groups are required to be working in different places as a result. This requirement brings together an important need for an information system that can handle the interaction, time & resource planning, communication, version management, document management between these different groups and projects. Since today's IT market is still missing such a product that can handle all these requirements, basically project management, time planning, resource planning, cost and accounting of these projects are tracked manually by e-mail, telephone or fax. With this study, high-level design of a WEB based Project Information system, which fulfils above tasks, was realized. This design will later lead to the implementation of a software that can be used for project tracking, time planning, version control, user management, messaging, project accounting, document management. 'World Wide Web' will be the best platform for such an information system, as it is rapidly spreading to every part of the world, even to the most rural areas and as many different communication means like satellites, GSM companies, local network providers help it to become reachable and very economic to use. Because of all its benefits, WEB was chosen to be the target platform for this study and design was performed accordingly.