Systemc implementation with analog mixed signal modeling for a microcontroller
Bir mikrodenetleyicinin analog ve karma sinyal olarak modellenmesi ve systemc ile gerçekleştirilmesi
  1. Tez No: 199076
  2. Yazar: YAKUP MURAT MERT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURAT AŞKAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: SystemC, SystemC-AMS, PIC 16F871, Mikrodenetleyici, SystemC, SystemC-AMS, PIC 16F871, Microcontroller
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
Bu tezde 8 bitlik mikro denetleyici olan PIC 16F871, SystemC dilinin klasik donanımtasarlama yöntemleriyle tasarlanmıştır. Mikrodenetleyicinin analog bileşenleri iseSystemC dilinin analog ve karma sinyal eklentisi olan SystemC-AMS ilemodellenmiştir. SystemC-AMS, analog ve sayısal olmayan modüllerin modellenmesinive de SystemC çekirdeği ile eşgüdümü sağlamaktadır. Böylelikle hem sayısal hem deanalog bileşenleri içeren elektronik sistemler etkili bir şekilde modellenebilir veçalıştırılabilir.PIC 16F871, çok iyi bilinen ve oldukça yaygın bir mikrodenetleyicidir. Mimarisi,çevresel birimleri ve analog bileşenleri onu SoC kavramı için oldukça iyi bir örnekyapmaktadır. Tasarlanan mikrodenetleyicinin çevresel birimleri, komut seti ve adreslemeyöntemlerinin doğru çalıştığı sınama kodlarıyla gösterilmiştir. Bunun yanında, 16 bitlikCRC koduyla ayrıca test edilmiştir. Bunun yanında, tasarlanan mikrodenetleyici ve ekanalog birimler kullanılarak eşzamanlı demodulator örneği çalıştırılmıştır. Son olarak,SystemC dilinden donanım sentezleme yöntemi, bu mikrodenetleyicinin aritmetik vemantık biriminin FPGA tabanlı bir donanım ile sentezlenmesiyle gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, an 8-bit microcontroller, PIC 16F871, has been implemented usingSystemC with classical hardware design methods. Analog modules of themicrocontroller have been modeled behaviorally with SystemC-AMS which is theanalog and mixed signal extensions for the SystemC. SystemC-AMS provides thecapability to model non-digital modules and synchronization with the SystemC kernel.In this manner, electronic systems that have both digital and analog components can bedescribed and simulated very effectively.The PIC 16F871 is a well known and very common microcontroller. Its architecture,peripheral modules and analog components makes this microcontroller pretty goodmodel for a System on Chip (SoC) concept. Designed microcontroller?s peripheralmodules, instruction set and addressing modes have been verified utilizing the test codes.Besides, designed microcontroller has been tested with 16-bit CRC code. Moreover, asynchronous demodulator system that involves designed microcontroller and additionalanalog units has been constructed and simulated. Finally, SystemC to hardware flow hasbeen demonstrated with implementation of arithmetic logic unit of the 16F871 intoFPGA based hardware.