Losses in electric distribution systems
Elektrik dağıtım sistemlerinde kayıplar
  1. Tez No: 199107
  2. Yazar: KEREM ÖZEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT ÖZAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Electric Losses, Electric Distribution Systemiv
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu tezin amacı Elektrik Dağıtım Sistemlerinde oluşan teknik kayıpları, bukayıpların kaynaklarını, kayıpların en alt sınırlarını, kayıpları azaltma yollarını,Türkiye'deki mevcut uygulamaları incelemektir. Mevcut uygulamaların doğruve eksik yanları tespit edilerek vurgulanacaktır. Dağıtım sistemlerindekikayıpların azaltılmasına yönelik önerilerde bulunulacaktır.Dünyadaki enerji kaynakları hızla azalmaktadır. Talep ise hızla artmaktadır.Sınırsız olan bir enerji kaynağı bulunamamış olması sebebiyle, mevcutkaynakların en verimli şekilde kullanılması gerekmektedir. Elektrik dağıtımsistemi kayıpları en önemli konulardan biridir. Çünkü elektrik sistemlerindekiteknik kayıpların büyük bir kısmı dağıtım sistemlerinde oluşur.Anahtar Kelimeler : Elektrik Kayıpları, Elektrik Dağıtım Sistemleriv
Özet (Çeviri)
sThe purpose of this thesis is to examine the technical losses in ElectricDistribution Systems, the sources of the losses, minimum levels of the losses,ways to decrease the losses and current applications in Turkey. The wrong andweak parts of the current applications are determined and emphasized. Ways todecrease losses in Distribution Systems are advised.The energy resources in the world are decreasing rapidly. There is a rapidgrowth in consumption. It is a must to use existing resources in most efficientway because there is no unlimited energy source. Losses in the electricdistribution systems are one of the most important subjects because the most ofthe technical losses in electric systems occur in the distribution systems.