Sigorta pazarlaması ve tüketicinin bireysel emeklilik sistemine bakış açısını test etmeye yönelik bir araştırma
Insurance marketing and a research to assess consumer views towards to private pension system
- Tez No: 231199
- Danışmanlar: PROF. DR. TUNCER TOKOL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sigortacılık, Insurance
- Anahtar Kelimeler: Sigorta Pazarlaması, Bireysel Emeklilik Sistemi
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Uludağ Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi ve Organizasyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 143
Özet
Sürekli değişen ve gelişen dünyada Türkiye'de aynı değişime ayakuydurmaktadır. Bu değişen sektörlerden bir tanesi de sigorta sektörüdür. Türkiye dünyaüzerinde ki sigorta sektöründeki yerini almaya çalışmaktadır. Bu süreç sigortanınpazarlanmasında bir takım kriterlerin oluşmasına neden olmuştur. Bu kriterlerçoğunlukla dağıtım kanalları ve yeni pazarlama uygulamalarıyla gelişmiştir. Zamanlasigorta ürünleri kendi içinde de bölümlere ayrılmıştır.Türkiye `de sigorta anlayışının başladığı zamandan beri kaza, nakliye, makine,mühendislik, doğal afetler ve hayat sigortaları sistemli bir şekilde ilerlemiştir. Dünya'daolduğu gibi Türkiye'de de emeklilik döneminde kişilerin geçimlerini rahatsağlayabilmeleri için ek bir gelir ihtiyaçları oluşmuştur. Türkiye'de de bunun içinmevcut emeklilik sistemlerinin tamamlayıcısı olarak bireysel emeklilik sistemigündeme gelmiştir. Tamamen devlet kontrolünde gerçekleşen bu sistem kişiye özel veisteğe bağlıdır. Dünya üzerinde örnekleri bulunan bu sistemin ne kadar başarılı olacağıuzun vadeli bir yatırım olması nedeniyle zaman içerisinde görülecektir. Bu çalışmadabireysel emeklilik sisteminin mevcut sistemlerle karşılaştırılması yapılmıştır. Tabanolarak farklı bir sigorta çeşidi olması nedeniyle sektördeki yeri incelenmiştir. Yapılananketle de belirli gelir gruplarına sahip kişilerin bireysel emekliğe bakışı incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Due to changes and improvements in the world, Turkey try to keep in step withthis change speed. In Turkey, one of the most unsteady areas is Insurance Sector.Turkey has tried to take his place in global insurance sector. This period help Turkey toform some insurance marketing criterion. Generally, this criterion has improved by newdistribution channels and new marketing applications. By the time, insurance producthas divided into several branches.Since the formation of insurance concept in Turkey, accident insurance,transportation policy, natural disaster insurance, machinery insurance and life insurancehas improved systematically. All over the world people need additional income for amore comfortable pension period. For this reason to bring a additional income, privatepension systems become a important part of existing pension systems. Private pensionsystems are completely optional and under control of government. There are a lot ofexamples of private pension systems in the world. Because of being a long- terminvestment, the success of these systems will be appeared in the future.In this study, private pension systems is comparing with existing systems. Becauseof having very different characteristic, its place has analyzed in sector. The last part ofstudy is composed of a survey .The aim of this research is to find out people opinionstowards to Private pension systems according to different income levelsKey Words : Insurance Marketing, Private Pension Systems