Yerel medyanın seçmenlerin siyasi tercihlerine etkisinin belirlenmesi: 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri Niğde örneği
Determining the effect of local media on voters choices: 29 March 2009 local election Niğde sample
  1. Tez No: 253718
  2. Yazar: OYA ÇARPANALI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT AKIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, Siyasal Bilimler, Journalism, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Siyasal Pazarlama, Seçim Kampanyası, Seçmen Davranısları, 29 Mart 2009 Yerel seçimleri, Siyasi Katılım, Yerel Medya, Political Marketing, Election Campaign, Voter Behaviours, 29 March2009 Municipal Election, Political Participation, Local Media
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 188
Özet
Siyasi partilerin seçmen oylarını etkileyebilmek ve kendi lehlerineçekebilmek için yaptıkları çalısmalar siyasal pazarlama kapsamı içinde yeralmaktadır. Siyasal pazarlama, siyasi parti lideri veya adaylarının en yüksek sayıdakioy potansiyeline ulasmak ve seçimi kazanabilmek için kullanılan tekniklerintümüdür.Bugün dünyadaki gelismelerin özellikle de küresellesmenin etkisiyleideolojiler önemlerini yitirmeye baslamıslardır. Bu durum siyasi partilerin gerekprogramları gerek söylemleri açısından birbirlerine benzemelerine yol açmıstır. Bunedenle siyasi partiler seçim kampanyalarında farklı stratejiler gelistirmeyebaslamıslardır. Özellikle yerel seçimlerde, tutundurma çabalarından biri olan yerelmedya araçlarının etkin olarak kullanılması bu anlamda önemlidir.Bu çalısmanın amacı, özellikle yerel seçim dönemlerinde yapılan siyasalpazarlama uygulamalarından biri olan yerel medyanın seçmenler üzerinde etkiolusturup olusturmadıgını belirlemektir. Bu dogrultuda, seçmenlerin siyasi partilereoy vermede yerel medyanın etkisinin olup olmadıgı, kampanya dönemlerinde yapılansiyasal pazarlama çalısmalarıyla baglantılı olarak incelenmektedir.
Özet (Çeviri)
Political marketing includes the works made by political parties to affect thevoters in favour of their side. Political marketing is all the techniques to reach themaximum number of vote or win the election for the political party leader orcandidates.Today, ideologies have started losing their importance because of the effectsof the developments in the world especially the globalisation. This situation causespolitical parties to resemble to each other in both their programs and their promises.For this reason, political parties begin developing different strategies in theirelection campaigns. Especially, using mass media effectively, one of the promotionefforts of local elections, is of great importance in this aspect.The purpose of this study is to determine whether political marketingactivities done by means of local media have an effect on voters especially duringthe election period. Therefore, the reasons why voters choose their political partieshave been examined in relation to the political marketing activities together duringthe campaign periods.