Malatya Kale yöresi Alevi-Bektaşi inançlarının tespit ve değerlendirilmesi
Malatya Kale region of Alevi-Bektashi faith of detection and evaluation
- Tez No: 253838
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İSKENDER OYMAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Kale, Alevi İnancı, Halk inanışları, Dini hayat, Kale, Alawi Faith, Folk beliefs, Religious Life
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe Bölümü
- Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
?Malatya Kale Yöresi Alevi-Bektaşi İnançlarının Tespit ve Değerlendirilmesi? adlı yüksek lisans çalışmamız, giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde ilçenin tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde Kale'de yaşayan Alevilerin inanç ve ibadet hayatları, ikinci bölümde ise Kale'de yaşayan Alevilerde yaygın halk inanışları hakkında bilgi verilmiştir.Araştırmamızda konu ile ilgili kaynak eserler, gözlem ve mülakat yoluyla tespitlerden faydalanılarak elde edilmiştir..
Özet (Çeviri)
Our master thesis, under the name of“ Malatya Kale Region of Alevi-Bektashi Faith of Detection and Evaluation”, consists of an introduction and two parts. In the introduction, knowledge about the history and geography of the county is given. In the first part we researced the subject that of the Alevi faith and living lives of worship and the second part interview by using sources about common folk beliefs Alavi's that lives in Kale.