Bulanık ölçüm teorisi üzerinde tanımlı olan bazı bulanık integraller
Some fuzzy integrals that defined on the fuzzy measure theory
- Tez No: 284109
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET ŞAHİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Ölçüm, Bulanık Ölçüm, İntegral, Bulanık İntegral, Measure, Fuzzy Measure, Integral, Fuzzy Integral
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu tezde bulanık ölçüm üzerinde tanımlı olan bazı bulanık integraller incelenmiştir.İlk bölümde bu çalışma ile ilgili ön bilgiler sunulmuştur. İkinci bölümde küme sınıflarının cebirsel yapıları üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde klasik ölçüm ve bulanık ölçümlerle ilgili temel tanım ve teoremler incelenmiştir. Dördüncü bölümde integral ve bulanık integrallerle ilgili temel tanım ve teoremlere, beşinci bölümde ölçüm ve integrallerle ilgili temel tanım ve önermelere yer verilmiştir.Son bölümde ölçüm üzerinde tanımlı bazı bulanık integrallerin tanımları ve özellikleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis some fuzzy integrals that defined on the fuzzy measure are studied.The first section the preliminaries that are required in this thesis are presented. The second section focuses on the algebraic structures of classes of sets. In the third section the basic definitions and theorems related to classical measurement and fuzzy measures are studied. In the fourth section definitions and theorems about the integral and fuzzy integrals are included in. In the fifth section the concepts of measure and integration are studied.In the last section definitions about some fuzzy integrals that defined on the fuzzy measure and their properties are studied.