Kent kültürü perspektifinden kültür-sanat gazeteciliği: Kent Dergisi örneği
Culture & art journalism, from the city culture perspective: in City Magazine example
  1. Tez No: 286583
  2. Yazar: MENEKŞE BADİOĞLU ERDİK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SELDA AKÇALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, Journalism
  6. Anahtar Kelimeler: Kent, Kent Kültürü, Kentlilik Bilinci, Gazetecilikte Uzmanlaşma, Kültür Sanat Muhabirliği, Kent Dergiciliği, City, City Culture, Citizen Awareness, Specialist on Journalism, Culture and Art Journalism, City Magazine
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
Kentlinin yaşadığı kenti tanıması, kentin sorunlarının farkındalığı da kentlilik bilinci derecesi ile yakından ilişkilidir. Kentlerin bünyesinde barındırdığı insanların birbiriyle ilişkilerini düzenleyen sistemin özü olarak görülen ?kent kültürü? kenti bir bütün olarak algılamayı sağlar. Günümüzde farklı kimlik ve kültürlerin bir arada yaşamasında kent kültürü birleştirici harç görevini görmektedir.?Kent Kültürü Perspektifinden Kültür-Sanat Gazeteciliği: Kent Dergisi Örneği? başlığı taşıyan tezin çalışma alanı olarak İzmir'den üç süreli kent dergisi seçilmiştir. Çeşitli haber örnekleriyle kent dergilerinin kültür sanat gazeteciliği odağında ?kentsel bellek?e, ?kent kültürü?ne olan katkısı incelenmiştir.20. yüzyılın sonuna doğru gazeteler, gündelik yaşamında çeşitlenmesi ile çok farklı konulara yer vermiş medya, bu doğrultuda uzmanlaşmış gazeteciler ile birer takipçi haline gelmiştir. Bugün, basın kuruluşlarında kültür sanat alanındaki gelişmelerden haberdar eden kültür sanat gazeteciliği de bu uzmanlık alanlarından birisidir. Ancak ülkemizde kültür ve sanatın medyadaki temsil eksikliğinin giderilmesi, daha sık ve nitelikli bir biçimde ele alınmasını özendirmek için kültür sanat gazeteciliği alanında uzmanlaşmanın sağlanması ve yaygınlaştırılması önem taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
?City culture? which should provide as a whole perception of city seens as soul of system that orgianizes cities containing human relationships each others. Nowadays city culture acts as joiner cement for living different identity and cultures together.Bearing in title as ?Culture & Art Journalism, From The Cıty Culture Perspectıve: In Cıty Magazıne Example?of this thesis of scope of the study area is that chosen three periodic city magazine from İzmir.Newspapers given different topics because of become varied of daily life at towards late in 20 century. Accordingly media be follower with specialist journalist. Today, culture and art of range informs culture and art journalists one of the this specialist range in media.