On Implementing an algorithm for the convex cost network flow problem
Doğrusal olmayan içbükey amaç fonksiyonlu serim akım problemleri için bir yöntem
  1. Tez No: 28901
  2. Yazar: TOLGA TÜFEKÇİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CANAN SEPİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Serim Akım Problemleri, Doğrusal Olmayan Programlama, Yakınsama Analizleri, Network Flow Problems, Nonlinear Programming, Convergence Analysis
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
ÖZ DO?RUSAL OLMAYAN İÇBÜKEY AMAÇ FONKSİYONLU SERÎM AKIM PROBLEMLERİ ÎÇİN BİR YÖNTEM TÜFEKÇİ, Tolga Yüksek Lisans Tezi, Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Assist Prof.Dr. Canan SEPÎL Eylül 1993, 50 sayfa. Doğrusal olmayan içbükey amaç fonksiyonlu serim akım problemi pek çok fiziksel sistemde uygulama alanı bulmaktadır. Bu nedenle araştırmacılar bu sistemlerin modellenmesi ve çözüm yöntemlerinin geliştirilmesi ile uğraşmışlardır. Bu çalışmada, bir doğrusal olmayan programlama tekniği olarak 'Zoutendijk yöntemi' adı geçen problem için uyarlanmış ve bir deney düzenlenerek hesaplama sonuçları sunulmuştur. Uyarlanan yöntemin, adı geçen problemin çözümü için iyi bir yöntem olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ON IMPLEMENTING AN ALGORITHM FOR THE CONVEX COST NETWORK FLOW PROBLEM TÜFEKÇİ, Tolga M.S. in Industrial Engineering Supervisor: Assist Prof.Dr. Canan SEPÎL Semptember, 1993, 50 pages Network flow problems with nonlinear convex objective functions have found applications in various physical systems. Hence many researches have dealt with modelling these systems and developing solution algorithms. In this study, a nonlinear programming technique, called the method of Zoutentdijk, is implemented. An experiment is designed and computational results are also presented. The implemented algorithm appears to be a promising alternative for solving large network flow problems with nonlinear convex objective functions.