A New encryption algorithm with signature for communication security
  1. Tez No: 2938
  2. Yazar: A.ARDA ÜNSAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Gizlembilim, Gizliyazım, Sayısal imza, Tuzaklı Torba Gizlem Dizgeleri. vı
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
ÖZET ÎLETÎSÎM GOVENLÎGÎ ÎÇÎN İMZA YETENEKLİ YENÎ BÎR GÎZLÎYAZIM YORDAMI A.Arda unsal Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Semih Bilgen Şubat 1988, 131 sayfa Bilgisayar aglarındaki gelişmeler, iletişim güvenliği gereğini hızla arttırmış ve gizlembilim [cryptology] bu alandaki başlıca araçlardan biri olarak kabul edilmiş bulunmaktadır. Bu tezde, iletişim güvenliği ve kaynak doğrulaması için gizi iyazımsal [ cryptographic 3 yöntemler tartışılmaktadır. Tuzaklı torba yöntemine dayalı kamuya acık gizlem dizgelerinde sayısal imza uygulamaları incelenmiş ve gerçek imzalar üretebilecek yeni bir tuzaklı torba gizlem dizgesi geliştirilmiştir. Bu yordamlar ve saklı anahtarlı gizlem dizgelerinin başlıca örneği olarak Veri Gizliyazımı Ölçünü [DES] yordamı, bir IBM kişisel bilgisayarı üzerinde uygulanmıştır. vKamuya acık gizliyazım, bilgisayar aglarinda yaygınlaştıkça, yeni tuzaklı torba gizlem dizgesi hizlı olusu ve gerçek imzalar üretebilmesi nedeniyle, kullanılmakta olan diğer yöntemlerle yarışabilecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A NEW ENCRYPTION ALGORITHM WITH SIGNATURE FOR COMMUNICATION SECURITY A. Arda UNSAL M. S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Semih Bilgen February 1988, 131 pages With the advent of computer networking, the need for communications security has increased dramatically and cryptology has been accepted as a major tool for achieving communications security. In this thesis, cryptographic methods for communication security and authentication are discussed. Digital signature schemes for trapdoor knapsack public key cryptosystems are investigated and a new trapdoor knapsack public key cryptosystem which can produce true signatures is constructed. These algorithms along with the data encryption standard as a leading example of private key cryptosystems, are implemented on an IBM personel computer. mBecause the new trapdoor knapsack cryptosystem is fast and can produce true signatures, it may compete with the other schemes in case public key cryptography finds wide use in networks. Keywords : Cryptology, Cryptography, Digital Signatures, Trapdoor Knapsack Crypt osyst ems İV