Süleyman Saim Tekcan'ın eserleri üzerinden sanat yaşamı
Artistic life based on the works of Süleyman Saim Tekcan
  1. Tez No: 320441
  2. Yazar: ÇİĞDEM KOTAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EMRE TANDIRLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyografi, Sanat Tarihi, Biography, Art History
  6. Anahtar Kelimeler: Süleyman Saim Tekcan, Unique Printing Technique
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Işık Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sanat Bilimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Bu çalışmada Süleyman Saim Tekcan'ın sanat hayatı, yapıtları, sanatçı duruşu ve eğitimciliği incelenmiştir.bu inceleme yapılırken sanatçının tekniğine ve kurduğu atölyelere de değinilmiştir.Süleyman Saim Tekcan, köklerinden beslenen ve yetiştiği kültürü çalışmalarına katmanlı olarak aktaran bir sanatçıdır. Gerek oluşturduğu özgün baskı tekniği, gerek eserlerini oluştururken işlediği konular ve oluşturduğu figürler, gerekse de araştırmacı yapısı sanatçıyı diğerlerinden farklı kılar. Ve detaylı olarak araştırılmayı gerektirir. İşte bu anlayıştan yola çıkılarak, Süleyman Saim Tekcan'ın sanat yaşamı boyunca geçirdiği evreler, yaşam deneyimleri, sanata bakış açısı ve sanatçı duruşu, eserleri üzerinden ele alınmıştır.Anahtar: Süleyman Saim Tekcan, Özgün Baskı Tekniği
Özet (Çeviri)
While the artistic career, works, his standing as an artist and the educator aspect of Süleyman Saim Tekcan is addressed in the present study, his standing as an artist is explained by means of his works, art technique, workshops he established and his educator aspect.Süleyman Saim Tekcan is an artist nourishing on his origins and reflecting the culture he grew up with on his works gradually. His unique printing technique, the figures he created and the subjects he addressed in his works as well as his researcher aspect require both following and detailed research. From this sense, the phases of Süleyman Saim Tekcan?s artistic career are addressed based on his life experiences, his view of the art, and his standing as an artist.