Tekirdağ Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi 1. 2. 3. ve 4. sınıflarda piyano öğretiminde karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerileri
Challenges confronted in teaching piano classes to 1.2.3. and 4. graders in Tekirdag Fine Arts and Sports High School and solution suggestions
- Tez No: 342293
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. AKIN ARABOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Piyano Eğitimi Müzik, Fine Arts and Sports High Schools Piano Education Music
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Piyano Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 197
Özet
ÖZETMesleki sanat eğitiminde hedef bilgili, bilinçli, düzenli-planlı-yöntemli, kurallı ve profesyonel anlamda yeterli sayıda yorumlayan, kuramlayan, araştıran, uygulayan ve öğreten sanatçı, bilimci, eğitimci yetiştirmektir.Konservatuvarlardan sonra, lise seviyesinde tek kurum olan Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri bu amacın yanında, lisans düzeyinde mesleki eğitim görecek öğrencileri yetiştirmektedir. Bu okullarda piyano ana çalgı olarak kabul edilmiş ve tüm öğrenciler piyano eğitimi ve öğretimine tabi tutulmuşlardır. Müzik eğitimcisi için piyano, öğrencinin gelişimini sağlayan en önemli araçlardan biridir.Bu çalışmada araştırma evreni Tekirdağ Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi alınmış ve bu kurumda eğitim gören öğrencilerden yola çıkılarak, Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinde piyano öğretiminde karşılaşılan zorluklar tespit edilip, çözüm önerileri sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTThe target of vocational art training is to train artists, academicians and educationalists who are well educated, conscious, organised, planned and systematic; and who create, interpret, theorise, research, perform and teach art professionally.As well as these targets, Fıne Arts and Sports Hıgh Schools ,which are the only institutions at high school level except from conservatories, train students who will recieve professional training at bachelor degree. In these schools piano is accepted as the main instrument and all students are trained to play the piano .For music trainers, piano is one of the most important instruments in the improvement of students.In this study the research field is Tekirdag Fine Arts and Sports High School and based on the students studying in this school, problems and difficulties in piano training are identified and solutions are suggested.