Türkiye Muhasebe Standartlarında stok-maliyet ilişkisi: TMS 2 stoklar, TMS 23 borçlanma maliyetleri
? turkey accounting standards inventory-cost relation: TMS2 inventories, TME 23 borrowing costs
- Tez No: 347978
- Danışmanlar: PROF. DR. HALİT TARGAN ÜNAL, DR. ŞEREF DEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maliye, Finance
- Anahtar Kelimeler: Muhasebe Standardı, TMS 2, TMS 23, Stoklar, Borçlanma Maliyetleri, Vergi Usul Kanunu, Accounting Standards, TMS 2, TMS 23, Inventory, Borrowing Costs, Procedural Tax Law
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Okan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Muhasebe Denetim Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 192
Özet
Bu çalışmanın amacı, Uluslararası Muhasebe Standartlarının resmi çevirisi yapılarak Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu (TMSK) tarafından yayımlanan Türkiye Muhasebe Standardı 2 Stoklar ve Türkiye Muhasebe Standardı 23 Borçlanma Maliyetlerinin açıklanmasıdır. Bu standartlar işletmelerin finansal tablolarının düzenlenmesinde ve ticari karın tespit edilmesinde önem arz etmektedir. Çalışmada söz konusu muhasebe standartlarının önemli noktaları incelenmiş, birbirleri ile olan ilişkileri tespit edilmiş, Vergi Usul Kanunu ile karşılaştırmaları yapılarak Tek Düzen Hesap Planı uygulamaları çerçevesinde örnekler ile açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to explain IAS 2 Inventories and IAS 23 Borrowing Costs translated to Turkish and published as Turkish Accounting Standards by the Turkish Accounting Standards Board. These standards are important in the determination of the commercial income and preparation of financial statements. In this study, the important sides of these standards have been examined and relations with the other one have been determined and the comparisons with Turkish Tax Procedural Law have been made in the framework of the Uniform Chart of Account with examples.