Study and design of MIMO- OFDM system operating over wireless channel
Kablosuz kanal üzerinde tasarım ve MIMO OFDM ve çalışma
  1. Tez No: 354323
  2. Yazar: YOUSİF İBRAHİM HAMMADİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALİL TANYER EYYUBOĞLU, DR. WAİL A.H.HADI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: OFDM, MIMO, Rayleigh Fading Kanal, kanal order, BER, OFDM, MIMO, Rayleigh Fading Channel, Channel Order, BER
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Bu tezde, PSK ve farklı anten konfigürasyonları için QAM dijital modülasyon kullanarak MIMO-OFDM sistemlerinin performansını analiz ve Rayleigh kanal altında değerlendirilmiştir. MIMO-OFDM sistemi büyük veri kapasitesine ulaşmakiçin yüksek mertebeden modülasyon kullanılarak uygulanabilir. Yüksek mertebeden anten yapılandırma kullanmanın temel amacı alt sipariş Anten yapılandırmaları ile karşılaştırıldığında daha verilen Eb/N0 de BER azalacak alanı çeşitliliği, artırmaktır. Bu alıcı anten sayısı ne olursa olsun verici antenler, aynı zamanda en düşük BER anten konfigürasyonları gönderme ve alma en yüksek sayıda elde edilebilir sayısı arttıkça etkili çeşitliliği için artırır bulunur. Aynı takımyıldızı ve configuration.Finally anten QAM tekniği ile karşılaştırıldığında PSK modülasyonu kullanan MIMO-OFDM olağanüstü düşük bit hata oranı sağlamak, MIMO-OFDM sisteminde kanal düzenin etkisi bildirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the performance of the MIMO-OFDM systems using PSK and QAM digital modulations for different antenna configurations is analyzed and evaluated under Rayleigh fading channel. MIMO-OFDM system can be implemented using higher order modulations to achieve large data capacity. The main purpose of using high order antenna configuration is to increase the space diversity, which will further decrease the BER at given Eb/N0 as compared to lower order Antenna configurations. It is found effectively the diversity order increases as number of receiving antenna increases regardless the number of transmitting antennas , also the lowest BER can be obtained at highest number of transmitting and receiving antenna configurations. MIMO-OFDM using PSK modulation provide remarkable lower bit error rate as compared to QAM technique at same constellation and antenna configuration.Finally , the effect of channel order on MIMO-OFDM system has been reported.