Implementations of a cross assembler and a software simulator for M6800 microprocessor
- Tez No: 3660
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT AŞKAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Çapraz Çevirici, Yazılım Benzetici, MC6800 Mikroisleyici vı, Cross Assembler, Software Simulator, MC6S00 Mi cr opr ocessor. IV
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 172
Özet
ÖZET MC6800 MÎKROISLEYÎCÎSÎ ÎÇÎN, ÇAPRAZ CEVÎRÎCÎ VE YAZILIM BENZETİCİ KAYA, Serap Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Murat Askar Mayıs 1988, 160 Sahife Bu tezin amacı MOTOROLA MC6800 mikroisleyicisi için bir çapraz çevirici ve yazılım benzetici gerçekleştirmektir. Çapraz çevirici ve yazılım benzetici, amaçlanandan farklı bir mikroisleyiciye sahip bilgisayarlarda kullanıcının programlarını geliştirip doğrulamasını saflar. Çapraz çevirici, metin yazıcı kullanılarak yazılan girdi kütüğünü alır, liste, obje ve döküm kütüklerini oluşturur. Yazılım benzetici, çapraz çevirici ile oluşturulmuş obje kütüğünün işleyişini taklit etmekte, mikroisleyici kayıtlayıcılarınm ve belleğinin benzetimi için çalıştığı bilgisayarın belleğini kullanmaktadır. Çapraz çevirici ve yazılım benzetici programları Turbo Pascal ile yazılmıştır ve IBM kişisel bilgisayarüzerinde MS/PC-DOS işletim sistemi altında çalışmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATIONS OF A CROSS ASSEMBLER AND A SOFTWARE SIMULATOR FOR MC6800 MICROPROCESSOR KAYA, Serap M. S in Electrical and Electronics Eng. Supervisor: Assoc. Pro-f. Dr. Murat Askar May 1988, 160 pages In this thesis a cross assembler and a software simulator are implemented for MOTOROLA MC6800 microprocessor. The cross assemblers and simulators allow the user to develop and verify the programs in a computer which has a microprocessor different from the target microprocessor. Cross assembler implemented in this study, accepts an input file written using a text editor and generates list, object, and dump files. As the term implies, software simulator simulates the execution of the object file generated by the cross assembler and uses the memory locations in the computer on which it runs to simulate the registers and the memory of the microprocessor unit. Cross assembler and software simulator programs i iiare written in Turbo Pascal and run on an IBM personal computer under MS/PC-DOS operating system.