Symmetrical tm mode coupling for cascaded cylindrical wave guides
  1. Tez No: 3666
  2. Yazar: MEHMET BALCI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FATİH CANATAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Mod eşleştirilmesi, yakınsaklık, es ek senli dalga kılavuzu, sayısal yöntemler, mod iletimi. -iv
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
ÖZET UC UCA EKLENMİŞ ES EKSENLİ DALGA KILAVUZLARINDA SİMETRİK TM MOD İLETİMİ BALCI, Mehmet Yüksek Lisans Tezi, E. E. Müh. BB1. Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Fatih CANATAN Mayıs 1988, 104 sayfa Bu çalışmada bazı silindirik dalga kılavuzu eklem problemlerinin yansıma ve iletim özellikleri araştırılmış tır. Es eksenli borulardan oluşan ve iki boru arasındaki eklem düzlemi açık ve kapalı olan geometrik modeller incelenmiştir. Çalışmalar her iki problemin açık uçlarından simetrik TM modla beslenerek yapılmıştır. Her iki taraftaki elektromanyetik dalgaların açılımı simetrik TM modları kullanılarak yazılmış ve eklem düzleminde eşleştirilmişlerdir. Mod katsayılarını ihtiva eden denklem takımları uygun probleme mahsus Rezidu Hesabı Yöntemiyle çözülmüşlerdir. İlgilenilen problemdeki yansıma ve iletim katsayılarını hesaplamak için sözü edilen metodların bilgisayar programları Pascal dilinde gerçekleştirilmiştir. Geliştirilen bilgisayar programının başarımı çeşitli modeller kullanılarak nümerik olarak denenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SYMMETRICAL TM MODE COUPLING FOR CASCADED CYLINDRICAL WAVEGUIDES BALCI, Mehmet M.Sc. in E.E. Eng. Supervisor» Assoc. Prof. Dr. Fatih Cana t an May 1988, 104 pages In this thesis, the reflection and transmission characteristics of some cylindrical waveguide junctions are investigated. The analysed geometries are coaxial junctions with open and closed bifurcations. Both prob lems are studied for symmetrical TM mode excitations applied to different open ends of the structures* The electromagnetic fields are expanded into symmet rical TM modes and they are matched on the transverse junction plane. The resulting system of equations for the mode coefficients are solved using Residue Calculus Technique or Modified Residue Calculus Technique which ever is suitable for the particular system. To calculate the transmission and reflection coef ficients for the problems concerned, computer implemen tations of the methods mentioned are made in Pascal Language. Various configurations are tested numerically to evaluate the computer program developed. Key Words i Mode Matching, Convergence, Coaxial Wave guide, Numerical Techniques, Mode Coupling* -iii-