Continuous processing of images through user sketched functional blocks
  1. Tez No: 3747
  2. Yazar: AYDIN KAYA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BÜLENT ÖZGÜÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Görüntü işleme, nesneye-yönelik programlama, çok pencereli iş düzeni, etkileşim sistemleri. iv
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
ÖZET KULLANICININ ÇİZDİ?İ BLOKLARLA SÜREKLİ OLARAK GÖRÜNTÜ İŞLEME Aydın KAYA Bilgisayar Mühendisliği ve Enfomatik Bilimleri Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Bülent ÖZGÜÇ Haziran 1988 Görüntülerin işlemesi amacı ile nesneye yönelik bir bilgisayar, kullanıcı etkileşim sistemi geliştirilmektedir. Bu amaçla hazırlanan yazılım alçak düzeyde ve yüksek düzeyde kullanılabilen görüntü işleme foksiyonlarını ve dostça kullanıcı bilgisayar etkileşim elemanlarım içermektedir (pencereler, kontrol panoları, vs). Alçak düzeyde görüntü işleme fonksiyonları ile direk etkileşimli olarak çalışmak mümkündür. Yüksek düzeyde ise belli bir şekilde oluşturulan bir diagram düğümleri görüntü işleme fonksiyonları yerine ve düğümler arasındaki bağlar ise işlenen görüntülerin takip edeceği yolların yerine geçmektedir. Böyle bir diagram aracılığı ile karışık bir operasyonlar kümesi sürekli bir şekilde uygulanabilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONTINUOUS PROCESSING OF IMAGES THROUGH USER SKETCHED FUNCTIONAL BLOCKS Aydın KAYA M.S. in Computer Engineering and Information Sciences Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Bülent ÖZGÜÇ June 1988 An object oriented user interface is developed for interacting with and processing images. The software prepared for this purpose includes image processing functions as well as user friendly interaction tools both of a lower level such as menus, panels, windows and a higher level such as a schematics. The lower level utilities provide direct interface with the available image processing functions. At the higher level, the nodes of the schematics serve as image processing function instantiations and the arcs are the paths through which processed images flow. By constructing such a schematics, a complex set of operations can be applied to images continuously. Keywords : Image-processing, user interface design, window maneger, object-oriented programming. m