Bulanık mantık yaklaşımı ile mobilya sektöründe tedarikçi seçimi
Supplier selection application by fuzzy logic approach in furniture industry
  1. Tez No: 397359
  2. Yazar: NURAY BARK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ESRA TEKEZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Tedarik Zinciri Yönetimi, Tedarikçi Seçimi, Bulanık TOPSIS, Bulanık VIKOR, Bulanık PROMETHEE, Supplier Chain Management, Supplier Selection, Fuzzy TOPSIS, Fuzzy VIKOR, Fuzzy PROMETHEE
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yöneylem Araştırması Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Tedarik zinciri yönetiminin önemli bir halkasını oluşturan tedarikçi seçimi, işletmelerin aldığı stratejik kararlardan biridir. Tedarikçi seçimi bir çok faktörü göz önüne almayı gerektiren çok aşamalı ve zor bir karar problemidir. Bu çalışmada, bir mobilya firması için tedarikçi seçme uygulaması yapılmıştır. Uygulamanın amacı, işletmeye tedarikçi seçim problemi için alternatif bir çözüm yaklaşımı önermektir. Bu uygulamada Bulanık TOPSIS, Bulanık VIKOR, Bulanık PROMETHEE teknikleri kullanılarak çok kriterli karar verme yaklaşımlarına dayalı tedarikçi seçimi yapılmıştır.,
Özet (Çeviri)
Supplier selection, an important link in the supply chain management businesses is one of the strategic decisions taken. Supplier selection is a factor that requires consideration in the decision to send a very gradual and difficult problem. In this study, for a funitere company that has made the application for the selection of suppliers. The aim of the application is to propose an alternative solition approach to business to supplier selection problem. This practice, fuzzy TOPSIS, fuzzy VIKOR, fuzzy PROMETHEE based on multi-criteria decision approach using techniques vendor selection is made.