Osmanlı Döneminde Ermenilerin göç ettirilmesi 1915
The emigration of Armenians in Ottoman times 1915
  1. Tez No: 415841
  2. Yazar: HASAN CERAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MİM KEMAL ÖKE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, Uluslararası İlişkiler, History, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Ermeni, Ermeni Milliyetçiliği, Ermeni Diasporası, Ermeni Komiteleri ve Tehcir Kanunu, Armenian, Armenian nationalism, the Armenian Diaspora, the Armenian Committees and Deportation Law
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
Çalışmamız genelinde günümüzde hala Türkiye Cumhuriyeti'ni Uluslararası platformda soykırım yapmakla suçlamaya çalışan Ermenilerin Zorunlu Göçü irdelenmiştir. Ermeni Göçü Osmanlı Hükümetince çıkartılan tehcir kanunu çerçevesinde gereklilik ve hoşgörü prensibi dahilinde uygulanan resmi bir yasadır. Dönemin gerekliliği olarak uygulanan bu yasa Ermeni diasporasının ve Ermeni komitelerinin vatan savunması esnasında birlik olarak karşıt güç oluşturmaları sonucunda meydana gelmiştir. Ermeni milliyetçiliği ile alakası olmayan tüm dünyanın birbiri ile savaştığı, Osmanlının ise pek çok cephede bu savaşı sürdürdüğü esnada yıllar boyu Osmanlı egemenliğinde refah içinde yaşayan Ermenilerin dış güçlerle bir olarak içerde kargaşa ve isyanlar çıkarması neticesinde ülkenin güneyine nakli gerçekleştirilmek zorunda kalınmıştır. Gerekli belgelere de değinilerek çalışmamızda bu amaç doğrultusunda zorunlu göçü konu edinmiştir.
Özet (Çeviri)
In general, our work today is still trying to accuse Forced Migration of Armenians genocide, the Republic of Turkey in the international arena are discussed. Armenian Migration is a formal law applied within the framework of the Ottoman Government issued deportation law requirements and the principle of tolerance. As the period of implementation of this law as a requirement that the Armenian diaspora and Armenian troops defending the motherland during the committee was formed as a result of opposing forces create. All unrelated to the Armenian nationalism in the world that war with each other, the thick Ottoman In many fronts, have to realized this war continued during which for years southern transporting the country as a inside as a result of removing chaos and riots external forces and the Armenians living in prosperity in the Ottoman Empire. Our study also referring to the immigration issue has gained the necessary documents necessary for this purpose