Data integration by software tools from software projects
Yazılım projelerinde yazılım aracı tarafından veri toplama ve veri entegrasyonu
- Tez No: 420404
- Danışmanlar: PROF. DR. ALOK MISHRA, YRD. DOÇ. DR. DEEPTI MISHRA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Yazılım projeleri, Yazılım Araçları, Veri toplama ve birleştirme, Software projects, Software tools, Data Collection and Integration
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Atılım Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yazılım Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu tezde değişik yazılım projelerinden veri toplama ve birleştirme amaçlanmıştır. Değişik yazılım projelerinden veri toplama ve birleştirmede zorluklar vardır. Bazı tekniklerin bazı proje takımlarına ve durumlarına daha iyi uyduğu saptanmıştır. Bunun yanında, teknikler normalde genel olup proje karakteristiklerine göre uyarlanmadan kullanılması mümkün değildir. Yazılım mühendisliği projelerindeki verileri değişik proje karakteristiklerine göre ayırt etmek için veri tabanı oluşturulmuştur. Değişik verileri saklamak ve değişik yazılım projelerinden veri elde etmek için veri tabanı kurulmuştur. Yazılım projelerinden elde edilen veriler önerilen yaklaşımı geliştirmek üzere veri tabanı raporu formatında sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This thesis focuses on collection and integration data from different software projects. There are challenges in data collection and integration from software projects. It has been found that some techniques are better suited to particular project teams and circumstances. Besides, techniques are normally general in nature and they cannot be used directly without adapting them according to the characteristics of the project. Database is established to distinguish data of software engineering projects from each other according to different characteristics of the project. A database is implemented to store different data and gather data from different software projects. The data gathered from the software projects are presented in a database report for the improvement of the proposed approach.