Classification of double-circulant self-dual codes over Rk
Çift-devirli self-dual kodların Rk halkası üzerinde sınıflandırılması
  1. Tez No: 424387
  2. Yazar: BURHAN SEVİNÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SUAT KARADENİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Self-Dual kodlar, Rk halkası, taşınmalar ve izdüşümler, Gray fonksiyonu, Rk üzerinde çift devirli self-dual kodlar, Self-dual codes, the ring Rk, lifts and projections, Gray map, double-circulant self-dual codes over Rk
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Matematik Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
Bu bilimsel çalışmadaki ana hedef, 2^k.n uzunluğundaki ikili self-dual kodların, Rk halkası üzerinde n uzunluğundaki çift-devirli self-dual kodların görüntüsü olarak inşa edilmesi için gerekli olan şartların araştırılmasıdır. Bu çalışmada Rk halkasının ve self-dual kodların yapısı çalışıldı. Rk halkasındaki izdüşümler ve taşınmalar araştırıldı. Rk daki çift-devirli self-dual kodların taşınmaları Gray map üzerinden ikili self-dual kodlarla eşleştirildi. Sonuç olarak, Rk halkası üzerinde çift-devirli self-dual kodlar sınıflandırıldı.
Özet (Çeviri)
The main goal in this dissertation is to search conditions to construct binary self-dual codes of length 2^k.n, as images of self-dual double-circulant codes over Rk of length n . In this work, the structure of the ring Rk and self-dual codes are studied. Projections and lifts in Rk are investigated. The lifts of double-circulant self-dual codes over Rk are mapped to binary self-dual codes via the Gray map. As a result, double-circulant self-dual codes over the ring Rk are classified.