Lighting of open plan (automated) offices
Açık plan ofis aydınlatılması
- Tez No: 43609
- Danışmanlar: DOÇ.DR. CENGİZ YENER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İç Mimari ve Dekorasyon, Interior Design and Decoration
- Anahtar Kelimeler: Aydınlatma, Açık Ofis, Çalışma Alanı, Bilgisayar, Çalışma İstasyonu. iv, Lighting, Open Office, Workplace, VDT (Video Display Terminal), Workstation. Ill
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 116
Özet
ÖZET AÇIK PLAN OFİS AYDINLATMASI ilkin öner iç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Cengiz Yener Ocak, 1995 Yoğun bilgisayar kullanılan açık planlı ofislerde, aydınlatma, çalışanların performansları ve verimlilikleri yönünden önemli bir etkendir. Genellikle ofis tasarlanırken ya da yeniden düzenlenirken, aydınlatmanın fizyolojik ve psikolojik yönden gereksinimleri ihmal edilmektedir. Bu yüzden de ofisler, hoş olmayan çalışma alanları haline gelmektedirler. Bu çalışmanın amacı, elektronik donanımlı açık planlı ofislerdeki aydınlatma gereklerini inceleyerek, bu alanların aydınlatma tasarımında kullanılabilecek kriterleri saptamaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT UGHTING OF OPEN PLAN (AUTOMATED) OFFICES İlkin öner M.F.A. in Interior Architecture and Environmental Design Supervisor Assoc. Prof. Dr. Cengiz Yener January, 1995 Lighting in Open Plan (Automated) offices is an important factor for the workers performance and productivity. Generally, physiological and psychological requirements of the office lighting are being neglected while designing or relocating of the office environment. Hence, offices become unpleasant places to work in. The aim of this study is to analyze lighting requirements of open plan automated offices and to prepare a set of criteria for the lighting design of these spaces.