Uluslararası sermaye hareketlerinin finansal krizler ve bankalara etkileri
The affect of international capital movenets on financial crisis and banks
  1. Tez No: 437115
  2. Yazar: MIDZHIT HODZHANIYAZOV
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KAMİL USLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Banking
  6. Anahtar Kelimeler: Bankacılık, Finansal kriz, Uluslararası sermaye hareketleri, Banking, Financial crisis, International capital movements
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bankacılık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Uluslararası Sermaye Hareketleri tarihi seyri içerisinde günümüze kadar değişerek ve gelişerek finans alanında yerini almıştır. Özellikle sanayi devrimi ile başlayan hızlı değişmeler akışkan fonları bir yerden bir yere doğru hızla yayıldığı görünmektedir. Küreselleşmenin hızla gelişmesi teknik ve teknolojideki gelişmeyi de hızlandırmıştır. Özellikle 1980'lerden sonra Uluslararası Sermayedeki hareketlilik bunu teyit edebilmektedir. Finansal yapılanmanın en önemli ayağı olan bankaların finansal krizlerden arılandırılması için geliştirilen bütün yöntemler finansal riskleri en aza indirmektedir. Çalışmanın amacı Uluslararası Sermaye Hareketlerinin finansal riskler ve bankaları çalışmasını nasıl etkilediğini araştırmaktır. Bankalar sorumlu olduğu müşterileri finansal krizlerden arılandırabilmesi için değişik yöntemler uygulaya gelmiştir. Son 2008 finansal krizi ile de ortaya çıkan sorunların giderilebilmesinde hedge fonlardan arındırılması ve piyasasını kendine göre daha etkin yöntemler ile sorumluluğunu gerçekleştirmektedir.
Özet (Çeviri)
International Capital Movements the course of history have changed and improved until today and took its place in the evolving field of finance. In particular, The Industrial Revolution began with the rapid changes seen that right quickly spread from place to place in fluid funds. Globalization has accelerated the rapid development of technical and technological development. Specifically, after 1980, international capital mobility until it is able to confirm it. All the methods developed for removing most important part of the financial restructuring of the financial crisis, banks are minimizing financial risks. The aim of this study is to investigate whether International Capital Movements of the financial crisis and how it affects the works of bank. Banks have become the customers are responsible for implementing various methods to rid the financial crisis. The financial crisis in late 2008 to eliminate the problems that arise hedge to be removed from the market and the fund carries the responsibility with its own more effecient methods.