Edirne ili kentiçi ulaştırma sistemleri ve ETUS uygulamasının değerlendirilmesi
  1. Tez No: 449239
  2. Yazar: SAVAŞ ÇERKEZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NİLGÜN CAMKESEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, Transportation
  6. Anahtar Kelimeler: Edirne Toplu Ulaşım Sistemi, Hizmet, Toplu Taşıma
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
Ülkemizde ve dünyanın diğer ülkelerin farklı şehirlerinde faaliyette olan halkın her zaman direk olarak kullandığı toplu taşıma hizmetlerinde; gerek yerel yönetimlerin vermiş olduğu hizmetlerde, gerek özel ticari teşebbüslerde sorunlar ve şikâyetler görülmüştür. Bu sorun ve şikâyetleri tamamen bitirmek imkânsız olduğu kadar en aza indirmek başarı sayılabilir. Verilen hizmetin kalite ve başarısını öğrenmek için halkın memnuniyetini ölçen yöntemleri kullanarak hizmetin kalitesini korumak veya arttırmak amacıyla kullanılabilir. Gelişmekte olan şehirlerde ulaşım ve toplu taşımada gelişme göstermekte ve hizmetin türü, kalitesi de değişmektedir. Edirne'de toplu taşımacılığın geçmişten günümüze kadar olan gelişimi ve değişimi yıllar içersinde farklılıklar göstermiştir. Edirne 2010 yılından itibaren ETUS ile verilen hizmette hem sorunlar en aza indirilmeye çalışılmış hem de verilen hizmetin kalitesi arttırılmaya çalışılmıştır. Bu tez çalışmasında Edirne'de toplu taşımanın yıllar içersindeki değişimi ve gelişimi ile ilgili bilgiler sunulmuş olup, günümüzde hizmet veren toplu taşıma sisteminin kuruluş ve işletilmesiyle ilgili gerek sayısal bilgilerle gerekse sistemle ilgili yapılan çalışmalar sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The people who operate in different cities of our country and other countries around the world always used directly in public transport; need the services given by the local authorities, both in the private commercial enterprise problems and complaints have been observed. These questions and complaints are considered as impossible to completely finish to minimize success. To find out the quality and success of the services available in order to protect the quality of services using the method that measures the satisfaction of the people, or to increase. Developing transportation in cities and showing improvement in public transport and the type of service varies in quality. Edirne in the development and changes of the past years within which up to now have shown differences in public transport. Edirne and problems in the services provided by ETUS since 2010 has been trying to increase the quality of services provided as well have tried to be minimized. In this thesis, Edirne transport the years has presented information on the change and development in the inside, now serving studies about the public transport system with institutions and both the necessary numerical information pertaining to the operation system is presented. KeyWords:Edirne Public Transportation System, Service, Public Transport.