Bir Umut
A Hope
- Tez No: 471162
- Danışmanlar: PROF. DR. GÜLÜMSER DENİZ BAYRAKDAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Radyo-Televizyon, Sahne ve Görüntü Sanatları, Radio and Television, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Umut, Aşk, Kısa- Film, Tesadüf
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 58
Özet
Bu tez çalışmasında Bir Umut isimli kısa film çekilmiştir. Bir Umut genel olarak dram filmi kategorisine girmekle birlikte aşk, tesadüf ve umut temalarını da içinde barındırmaktadır. Filmin ana karakteri Umut 20'li yaşlarında bir gençtir. Görme yetisini yavaş yavaş kaybetmektedir. Ağabeyi Cengiz kardeşinin bu durumunu abartmakta ve bakımını üstlenmek istemektedir. Film, Umut'un komşusu Müzeyyen'e olan saf aşkı,sevdiği kadını hayatında tutma çabası ve ağabeyiyle olan ilişkisini anlatan kurmaca, bağımsız bir kısa filmdir.
Özet (Çeviri)
In this thesis study, Short film named A Hope was filmed. A hope generally includes the themes of love, coincidence and hope as well as entering into the category of drama film. The main character of the film is a young man Umut who is about his twenties. He loses his ability of seeing slowly. His brother Cengiz exaggerates this situtaion and wants to take care of his brother. Film is an independent short film about Umut's pure love against his neighbor Müzeyyen and his struggle to keep a loved woman in his life and his relationship with his brother. KeyWords: Hope,Love,Short Film,Coincidence