Aynı kültür şartlarında yetiştirilen gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss), kaynak alabalığı (Salvelinus fontinalis) ve dere alabalığı (Salmo trutta F. fario) türlerinin mikrobiyal florasının karşılaştırılması
Comparison of the microbial flora of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss), brook trout (Salvelinus fontinalis) and brown trout (Salmo trutta f. fario) on the same culture condition
  1. Tez No: 480508
  2. Yazar: MEHMET İRŞAD GÜLTEPE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSA BULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Oncorhynchus mykiss, Salvelinus fontinalis, Salmo trutta forma fario, Bakteriyel flora, Oncorhynchus mykiss, Salvelinus fontinalis, Salmo trutta forma fario, Bacterial flora
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 33
Özet
Rize İli, Fındıklı İlçesi, Çağlayan Köyü'nde bulunan ve Çağlayan Çayı üzerinde faaliyetlerine devam eden Abu Su Ürünleri Tic.Ltd.Şti. firmasına ait alabalık üretim tesisinde yetiştirilen ve hasat edilen üç farklı alabalık, gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss), kaynak alabalığı (Salvelinus fontinalis) ve dere alabalığı (Salmo trutta forma fario) türlerinin mikrobiyal florası karşılaştırılmıştır. Yapılan incelemede üç farklı alabalık türünden toplam 33 farklı izolat elde edilmiştir. Elde edilen toplam 33 izolatın 10 tanesi gökkuşağı alabalığından (Oncorhynchus mykiss), 11 adedi kaynak alabalığından (Salvelinus fontinalis) ve 12 adedi de dere alabalığından (Salmo trutta forma fario) izole edilmiştir. İzolatların identifikasyonu neticesinde; 33 izolattan Pseudomonas aeruginosa, Ochrobactrum anthropi, Mannheimia haemolytica, Vibrio fluvialis ve Stenotrophomonas maltophilia olmak üzere toplam beş farklı bakteri türü olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, compared of bacterial flora of three trout species, which names are rainbow trout (Oncorhynchus mykiss), brook trout (Salvelinus fontinalis) and brown trout (Salmo trutta forma fario). These fish produced in Abu Seafood Commerce and limited liability company. Çağlayan Village, Fındıklı, Rize, Turkey. Also, totally 33 different isolates were obtained from these trout. A total of 33 isolates, 10 were obtained from the rainbow trout (Oncorhynchus mykiss), 11 sources of trout (Salvelinus fontinalis) and 12 of the brook trout from (Salmo trutta forma fario) were isolated. At the results of identification of isolates, 5 different bacteria were found from these 33 isolates, which names are Pseudomonas aeruginosa, Ochrobactrum anthropi, Mannheimia haemolytica, Vibrio fluvialis and Stenotrophomonas maltophilia