Güvenin yeni dini imkanları: Güven ve dindarlık üzerine bir inceleme
New religious opportunities of trust: A study on confidence and religiosty
  1. Tez No: 489060
  2. Yazar: NAZAN SERTKAYA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSA ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Sosyoloji, Religion, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Trust, religion, religiousness, fear, risk, uncertainty
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mardin Artuklu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışmada güven olgusu sosyalleşme, itimat, emniyet, sadakat, aidiyet, risk, korku, belirsizlik değişkenleri arasındaki ilişki bağlamında incelenmiştir. Çalışmada ilk olarak güvenin din ve dindarlık olguları üzerindeki etkisi ele alınmaktadır. İkinci olarak ise güvenin yeniden dini bir imkân alanı sunup-sunmadığı ya da sunuyorsa bunu nasıl etkilediği üzerinde durulmaktadır. Araştırma bir saha çalışması olmadığından araştırma kapsamında sunulan olgular betimsel bir özellik arz etmektedir. Araştırma sonucunda dinin güvenin oluşumunda pozitif bir etkiye sahip olduğu ve güvenin yeniden tesisinde yeni bir imkân alanı açtığı sonucuna ulaşılmıştır. Anahtar Kavramlar: Güven, din, dindarlık, risk, korku, belirsizlik
Özet (Çeviri)
In this study, the relationship between the concept of trust, socialization, security, safety, loyalty, belonging, risk, fear, uncertainty are examined. The study first deals with the effect on trusting religiosity and religiosity. Secondly, it focuses on how trust affects or does affect religion as a possibility. Sincethe research is not a field study, the cases presented within the scope ofthe research are descriptive. The result of research indicates that religion has a positive influence on the formation of trust and that it opens a new possibilty area in trust restructuring.