Single-phase asymmetric hybrid multi-level inverter
Tek-faz asimetrik hibrit çok-seviyeli evirici
  1. Tez No: 490081
  2. Yazar: MUSTAFA DENİZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET METE VURAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çok Seviyeli Asimetrik Hibrit Evirici, Yedi Seviyeli Evirici, Nötr Nokta Kenetlemeli-H Köprü Evirici, Sinüzoidal Darbe Genişlik Modülasyonu, Faz Kaydırmalı Darbe Genişlik Modülasyonu, Asymmetric Hybrid Multi-level Inverter, Seven-Level Inverter, Neutral Point Clamped-H-Bridge Inverter, Sinusoidal Pulse Width Modulation, Phase Disposition Pulse Width Modulation
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
Eviriciler yenilenebilir enerji sistemleri, güç kaynakları, elektronik cihazlar ve daha bir çok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Eviriciler ve eviricilerin kontrol yöntemleri ile ilgili geçmişten bugüne bir çok çalışmalar yapılmıştır. Yapılan çalışmalarla eviricilerin verimliliğini arttırarak daha düşük harmonik bozulmalar ile birlikte daha kaliteli çıkış gerilimleri elde edilmeye çalışılmıştır. Bu çalışmada öncelikle eviriciler ile ilgili literatür taraması yapılmış, devamında da eviriciler ve modülasyon teknikleri hakkında bilgi verilmiştir. Eşit sayıdaki anahtarlama elemanı kullanılarak simülasyon çalışmalarında daha fazla çıkış seviyesi elde etmeyi mümkün kılan çok seviyeli bir asimetrik hibrit evirici tasarlanmıştır. Ve son olarak da tasarlanan çok seviyeli asimetrik hibrit eviricinin prototipi yapılarak laboratuvarda test edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Inverters are commonly used in renewable energy systems, power supplies, electronic devices and many other areas. A lot of works have been done from past to present about inverters and their control methods. With the studies done, the efficiency of the inverters has been increased and lower harmonic distortions have been tried to be obtained with better output voltage quality. In this study, literature survey about inverter was done firstly, and then information about inverters and modulation techniques are given. An asymmetric hybrid multi-level inverter (MLI) to achieve more output levels by using same number of switching elements was designed by simulation studies. And finally, the designed multi-level asymmetric hybrid inverter was implemented and tested in the laboratory.