1928-1960 yılları Akbaba Dergisi: kozmetik ve kişisel bakım ürünü reklamlarında kadın kullanımı
- Tez No: 491499
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NİHAL KOCABAY ŞENER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Reklamcılık, Advertising
- Anahtar Kelimeler: Modernleşme, Modern Kadın, Reklam, Kadın Temsili, Modernization, Modern Female, Advertisement, Female Representation
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Reklam ve Stratejik Marka İletişimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
Kültürel ve toplumsal birçok alanda faaliyet gösteren kadınlar modernleşmenin birer temsilidir. Modernleşme süreci ile ortaya çıkan yeni kadın kimliği, toplumsal dönüşüm ve değişiminde bir göstergesidir. Özellikle basılı yayınlarda kadınların kullanıldığı reklamlar modernleşme hareketlerinin en net gözlemlenebileceği alanlardandır. Yayınlanmaya başladı dönemden itibaren büyük ilgi gören haftalık siyasi mizah dergisi Akbaba'da, modernleşme ile gelen değişim ve yenileşme hareketleri ışık tutar. Tez çalışması kapsamında 1928-1960 yılları arası Akbaba dergisindeki kozmetik reklamlarında kadın kullanımı üzerinden modernleşme okuması yapılacaktır.
Özet (Çeviri)
A representation of the women that operate in many areas of cultural and social modernization. The process of modernization that arise with the identity of the new woman, and is an indication of social transformation and change. Especially printed ads in other publications observed on the net can used women is one of the places most of the modernization movements. Weekly political humor magazine began to be published in the period which attracted great interest from vulture, sheds light on movements of change and reform that comes with modernization. Within the scope of the thesis between the years 1928-1960, vulture magazine will be read through modernization through the use of cosmetics advertisements in women.