Lise gençliğinin itikadi sorunlarının yaşam kalitelerine olumlu-olumsuz etkilerinin araştırılması
The positive and negative effects of high-shool youth's faith problems from the aspect of their quality of lif
  1. Tez No: 494135
  2. Yazar: BİRGÜL YARAŞ SÖNMEZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET BAKTIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Sosyoloji, Religion, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Din, Gençlik, İslam, Lise, Problem
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
İslâm'ın, akıl sahibi olan ergenlik çağına gelmiş bireylere verdiği ilk görev, kendisini ve kâinattaki her şeyin yaratıcısı olan Allah Teâlâ'yı tanımak, O'na inanmakve kulluk etmektir. Ergenliğe erişmiş her Müslümanın Allah'ı bilme ve O'na inanmagörevi, O'nun sıfatlarını bilmekle mümkün olur. Bu nedenle toplumumuzun önemli birkısmını oluşturan lise öğrencilerine yönelik, Allah inancının yaşantıları üzerindekietkilerini tespit etmek amacıyla bir anket uygulanmıştır. Elde edilen verilerin analizi SPSS (Statistical PackageforSocialSciences) paket programı kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmada cinsiyet, yaş gibi bağımsız değişkenler ile ölçeğe verilen cevapların karşılaştırılması ve ortalamalarının alınması, katılımcıların ankete verdiği cevapların yüzdelik dağılımları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The first mission which Islam gives the adolescents is knowing Allah who croates everything in the universe and qorshiping to him. All addescents must know Allah, must beloved in him, must know every attiributes of Allah. Therefore, this survey is conducted to high school students who are a main part of our society. All data is analyzed by statistical Peck urge for social Sciences (SPSS). In this survey: independent variables such as gender, age okc examined percent distributions. KeyWords: Religion, Youth, Islam, High School, Problem