Ekg sinyalleri için aritmi sezimi ve mobil ağlar üzerinden iletim
Arrythmia detection and transmission over mobil networks for ecg signals
  1. Tez No: 523473
  2. Yazar: NAZİF İLKER SEZDİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FIRAT KAÇAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyomühendislik, Bioengineering
  6. Anahtar Kelimeler: EKG, aritmi, R-R analizi, veri transferi, ECG, arryhtmia, R-R analysis, data transfer
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyomedikal Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Biyomedikal Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
Kardiyak riski olan hastalarda, müdahaleye izin verecek kadar bir süre öncesinde aritmi teşhisi büyük önem arz etmektedir. Zira, bu ilk teşhisten sonra tedavi ve müdahale için sınırlı zaman vardır. Bu zamanı elde edebilmek için hastaya önceden ve zamanında müdahale edilebilmelidir. Ancak her hastayı yoğun bakım ünitelerinde barındırmak mümkün olmadığından, bu hastaları bulundukları mekanlarda ve doğal hayatları içerisinde iken hayati sinyalleri izlemek alternatif bir tedaviye imkan veren sürecin bir parçası olarak ortaya çıkmaktadır. Bu risklerin ortadan kaldırılması açısından kardiyak verinin iletilmesine ve incelenmesine imkan sağlanacak ortamlara aktarımını sağlayacak bir devre tasarlanmıştır. Maliyeti düşük ve gerçekleştirilmesi mevcut teknolojiler ile mümkün bir projedir.
Özet (Çeviri)
Arrhythmia detection is of great importance for a period of time before intervention in patients with cardiac risk. After this first arrhythmia diagnosis, there is limited time for treatment and intervention. The patient must be prepared by clinicans to intervene in advance and on time to obtain this advantage. However, since it is not possible to accommodate each patient in Intensive Care units, tracking these vital signs while they are in their natural surroundings and where they are present appears as a part of the process that allows alternative treatment. A circuit is designed to transfer the cardiac data to the environments where it is possible to transmit and examine the cardiac data in terms of elimination, analysis of these risks. Implementation cost of project is low and realization is possible with existing technologies.