Essential english vocabulary: maintaining entertainment in educational game with kinect xbox 360
Temel ingilizce kelimeler: kinect xbox 360 ile eğitsel oyunda eğlenceyi sürdürme
  1. Tez No: 524606
  2. Yazar: MUHAMMAD MUHAMMAD INUWA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YALIN KILIÇ TÜREL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Eğlence, Eğitsel Oyun, Kinect, Başarı, Motivasyon, Entertainment, Educational game, Kinect, Achievement, Motivation
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yazılım Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yazılım Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 55
Özet
ÖZET Temel İngilizce Kelimeler: Kinect Xbox 360 İle Eğitsel Oyunda Eğlenceyi Sürdürme Teknolojinin yaygınlaşması, eğitim araçlarının sürekli değerlendirmesi ve bilginin iletim biçimi eğlenceli yapısından dolayı eğitim ortamlarına oyunları entegre etme ihtiyacını ortaya koymaktadır. Eğlenceli oyunlar çoğunlukla ticari oyunlardır ve ancak bu tarz oyunlarda eğitsel yönün eklenmesi ile birlikte eğlence boyutunun zayıflayacağı düşünülür. Dil öğrenme eğitime oyunların entegre edilmesi fikrinin olumlu karşılandığı alanlardan birisidir. Bu tez kapsamında Kinect Xbox 360 eğitsel oyunlar için gerekli olan eğlence boyutunu sağlayan bir araç olarak seçilmiştir. Birçok araştırmacı Kinect'in farklı öğrenme alanlarındaki etkinliğini dile getirmiş fakat eğlencenin devamlılığını sağlama konusundaki etkililiğine özellikle sınıf ortamlarında çok sınırlı değinilmiş ya da hiç değinilmemiştir. Böylece, bu tezin amacı; dil öğrenmede oyunların eğlenceli doğasının sürekliliğini sağlamada Kinect Xbox 360 kullanmanın etkililiğini incelemektedir. Bu amaca ulaşmak için üç hipotez belirlenmiştir. Verilerin toplanmasında başarı testi, motivasyon testi ve açık uçlu soruları içeren bir anket kullanılmıştır. Tez kapsamında, Temel İngilizce Kelimeler (Essential English Vocabulary-EEV) adı verilen uygulama geliştirildi ve Kinect Xbox 360'a entegre edildi. Sonuç olarak açık uçlu sorular ile alınan katılımcıların görüşlerine göre uygulamaya yönelik olumlu bir bakış açısına sahip oldukları, uygulama sonunda öğrencilerin başarıları ve motivasyonlarının yükseldiği dolayısıyla Kinect'in öğrencilerin eğlence durumunu geliştirme potansiyeline sahip olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Essential English Vocabulary: Maintaining Entertainment in Educational Game with Kinect XBOX 360 Pervasiveness of technology, continuous evaluation of educational tools and the mode of knowledge delivery, necessitate the need of integrating game into educational environment due to its fun nature. Having lot of the fun catching games coming from commercial games, while those considered educational the pedagogy ended up distorting the fun nature of the game. Language Learning (LL) is one of the educational field that welcome the idea of game integration. Kinect Xbox 360 is the tool selected in this thesis to serve as an integrated device that provide the fun needed for the educational game. Many researchers reported the effectiveness of Kinect in different learning fields but its effectiveness in maintaining the fun were limited or not available especially in classroom implementation. Therefore, this thesis set the target of finding the effectiveness of using Kinect Xbox 360 in maintaining the entertaining nature of games in Language Learning to achieve that the target was broken into three hypotheses; Is there any significant difference in the participant's achievement between the pre-application and the post-application? Is there any significant difference in the participant's motivation between the pre-application and the post-application? What is the participant's perception? To get such answers achievement test, motivational test, and open-ended questions were implemented. Essential English Vocabulary (EEV) application were develop and integrated with Kinect Xbox 360 for effective implementation. The results support the hypothesis which indicated that there is a significant difference after the implementation of the application and positive reaction were recorded from the participants through the open-ended question. The result proved that with the integration of Kinect into educational games learner's achievement and motivation can improve and the Kinect has the potentiality of improving the learner's fun status.