Site içi arama optimizasyonunun bir web sitesi trafiğinde neden olduğu değişimlerin ölçümlenmesi
Measurement of changes in a website traffic caused by search engine optimization
  1. Tez No: 573535
  2. Yazar: HANDE KOÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÇİĞDEM TARHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: Arama Motoru Optimizasyonu, Site İçi Arama Motoru Optimizasyonu, Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, Web site Trafiği, Web Site Yüklenme Hızı, Search Engine Optimization, On-page Search Engine Optimization, Dokuz Eylul Universitesi Management Information Systems, Web Site Traffic, Web Site Page Speed
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünün web sitesinin kullanımı ve yapılan analizler sonrasında Arama Motoru Optimizasyonu konusunda zayıf yönleri bulunduğu anlaşılmıştır. Saptanan problemler, kullanıcıların erişimi konusunda sorunlara sebep olmaktadır. Bununla beraber, web sitesi üzerinden bilgi talep eden kullanıcı erişim sayısı azalmaktadır. Güçlendirilen yönleriyle bir web sitesi, arama motorları ve kullanıcılar tarafından daha fazla erişim talebi alabilmektedir. Bu tez kapsamında web sitesi içerisinde arama motoru optimizasyon uygulamaları yapılmış ve siteye erişimle ilgili verileri iyi yönde değişmiştir. Bu nedenle öncelikle iyileştirme öncesi veriler alınmış; analizlerle söz konusu eksiklerin ne olduğu problem tanımı kısmında ortaya konmuştur. Belirlenen konular için uygulamalar yapılmış ve iyileştirmeler sonrası tekrar ölçümler yapılarak sonuçlar paylaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
It has been noticed that there are weaknesses in terms on Search Engine Optimization through the usage and the analyses of the web site of Dokuz Eylul University, Management Information Systems Department. Determined problems were being cause to be troubles about reaching to website for users. Furthermore, the number of user access that demand to information through web was being decreased. A website can take the more access requests from search engines and the users thanks to strengthened aspects. In the scope of this thesis, on-page search engine optimization model practice were applied for the instance web site and this implementations effected the data that about access to web site positively. For this reason, firstly pre-optimization data was taken and what the weaknesses were appointed with the analyses in the section of problem identification. The practices about determined problems were implemented and after the optimization, the measurement were made and the results were shared.