Smart grid cyber protection algorithm development
Akıllı şebeke siber güvenliğine algoritma geliştirmesi
- Tez No: 598573
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET EMİN TACER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yenilenebilir Enerji, Akıllı Şebekeler, Siber Güvenlik, Renewable Energy, Smart Grids, Cyber Security
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
Akıllı şebekeler, güçlerini dağıtmak ve farklı bileşenlerinde yüksek düzeyde teknik ve fiziksel güvenlikle doğru bir şekilde yönetmek için akıllı yollar kullanan gelişmiş bir ızgaralardır. Bu tür şebekelerde, elektrik santrali ve tüketici ikiside güç tedarikçisi sayılır; çünkü akıllı şebeke sistemlerinde de tüketici ihtiyaçları karşılamak için evde veya iş yerinde bazı yenilenebilir enerji kaynakları kullanabilir. Her ikisi de kWh'den diğerine enerji üretebilir, alabilir ve satabilir. Buna nedeniyle, finansal kanallar da kullanması dahil edilmiştir, böylece her biri için gizliliğin güvenliği önemlidir. Çalışmamız, akıllı şebekede veya mikrogrid'te saldır izole yapabilmesi, erişimin yeniden yetkilendirilmesi veya normal kullanıcılar tarafından yapılan finansal işlemlerine erişimin başarıyla kabul edilmesi için esnek bir yol uygulamsı kullanılan bir algoritma geliştirmekle ilgilenecektir. Buna rağmen saldırganın aynı kullanıcı olup olmadıklarını. Bu, Akıllı Şebeke Sistemleri kullanarak tüketicilerin gücünün güvenli bir şekilde dağıtımına yardımcı olmak için geliştirilen yeni teknolojilerden önemini aldı.
Özet (Çeviri)
Smart grids are an advanced grids that use intelligent ways to distribute power and manage it accurately with high level of technical and physical safety in its different components. In these types of grids, the power station and the consumer are both considered as effective power supplier; because consumer also in smart grid systems uses some renewable energy sources in house or work place to cover needs. Both can generate, buy, and sell power as of kWh to the other. Thus, financial channels are also included, so that the safety of privacy for each of them are important. Our study will be concerned on developing an algorithm used to apply a flexible way for determining to either isolate the network, reauthorize access, or successfully accept the access for financial transactions made by normal users. Despite of they are the same of attacker or not. This took its importance from new technologies that developed to help in safely distribution of power to consumers using Smart Grid Systems.