Brio osenia' erkenci karnıbahar çeşidinde(brassica oleraceae var. botrytis cv. brio osenia) farklı uygulamaların tohum verimine etkileri üzerine araştırmalar varieties
Brio osenia' researches on the effects of different aplications on seed yield in early cauliflower varieties (brassica oleraceae var. botrytis cv. brio osenia)
- Tez No: 600672
- Danışmanlar: PROF. DR. HÜSEYİN VURAL
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Karnabahar, tohum, sıcaklık, yağış. verim, Cauliflower, seed, temperature, rain, yield
- Yıl: 1986
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sebze Yetiştirme ve Islahı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
“Brio osenia”Erkenci Karnıbahar Çeşidinde(Brassica oleraceae var. botrytis cv. Brio osenia) Farklı Uygulamaların Tohum Verimine Etkileri Üzerine Araştırmalar Varieties Dursun EŞİYOK Doktora Tezi : Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Prof. Dr. Hüseyin VURAL Bu çalışmada, erkenci karnabahar çeşitlerinin tohum verimini olumsuz yönde etkileyen düşük sıcaklık ve aşırı yağışların etkilerini azaltacak tohum ekim zamanı, fide dikim yerleri ve farklı kimyasalların etkileri araştırılmıştır. Tohum ekim tarihleri Temmuz ve Ağustos aylarında yapılmıştır. Aşırı yağış ve düşük sıcaklıkların etkisini azaltmak amacı ile yanları açık örtü altı yetiştiriciliği kullanılmıştır. Ticari tohum üretimi açısından örtü altı faktörünün açık tarla koşullarına üstünlüğü hem aşırı yağışların hemde düşük sıcaklık koşullarının hakim olduğu yılda belirgin olarak açık bir şekilde görülmüştür.
Özet (Çeviri)
“Brio osenia”Researches on the Effects of Different Aplications on Seed Yield in Early Cauliflower Varieties (Brassica oleraceae var. botrytis cv. Brio osenia) Dursun EŞİYOK PhD thesis : Department of Horticulture Supervisor: Prof. Dr. Hüseyin VURAL The factors tested in the experiments were seed sowing dates, some plant growth substances and two seed different growing areas. The growing areas were open field and conventional growing house, the both sides of which were uncovered. Seed sowing dates were July and Agust. With these factors it was aimed to be decreased the bad effects of climatic conditions, such as heavy rain and low temperature to the seed yield of early cauliflower varieties. The aforementioned results early show us that the improvement the seed yield of early cauliflower varieties, in commercial mean is able to be possible in the plastic house used in our experiments.