Reklam ve grafik tasarımında hologram kullanımı
The use of hologram in advertising and graphic design
  1. Tez No: 618067
  2. Yazar: OLCAY YILDIZ
  3. Danışmanlar: PROF. SELAHATTİN GANİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Hologram, Holografi, Holografik Sanat, Hologram Reklam, Hologram, Holography, Holographic Art, Hologram Advertising
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Hologram 1948 yılından bu güne kadar gelişimi ve geliştirilmesinde büyük bir hız kazanması ile sanat alanında sanatçılarının ifade biçimi, reklam alanında ise markanın ve ürünlerin güvenilirliği taklit olmayan ürün olduğunun bir kanıtı olarak hologramlar kullanılmıştır. Günümüzde ise bu teknolojideki gelişmeler ile holofan reklamları gibi gelişerek görsel hologram reklamları olarak hayatımızda var olmaktadır.
Özet (Çeviri)
Holograms have been used increasingly since 1948 and as the use of holograms have been developed and improved, hologram artists started to use it as a new way of expression in art while the advertisement sector adopted holograms to show the credibility and originality of brands and products. In accordance with the technological improvements of today, holofan adverts evolved into visual hologram adverts and took their place in our lives.