Esnek yerel fonksiyonlar üzerine
On soft local funct˙ions
  1. Tez No: 646888
  2. Yazar: FIRAT EREN
  3. Danışmanlar: DR. ARİFE ATAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Esnek küme, Esnek İdeal, Esnek yerel fonksiyon, Esnek topolojik uzaylar, esnek düzenli kapanış operatörü, esnek düzenli ψd operatörü, Soft set, Soft ideal, Soft local functions, Soft topological spaces, soft closure operators, soft regular ψd operator
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dicle Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 46
Özet
Bu tez çalışmasında yeni bir matematiksel modelleme olarak 1999 yılında Molodstov tarafından ilk olarak tanıtılan esnek küme tanımı ve temel özellikleri verilmiştir. Sonrasında esnek kümeler üzerindeki topolojik yapılar ve bu topolojik yapılarla ilgili temel tanım ve teoremlere deginilmiştir. Ek olarak esnek ideal, esnek yerel fonksiyon ile ilgili temel tanım ve teoremler ve- rilmiştir. Ayrıca esnek topolojik uzay ile esnek idealin uyumluluğu incelenip, bu konu ile alakalı ˘ bazı özelliklere deginilmiştir. Aynı zamanda esnek yarı yerel fonksiyon ile ilgili temel tanım ve ˘ teoremler verilmiştir. Sonuç olarak, Bu tez çalışmasında esnek düzenli küme ve esnek topolojik uzaylarda esnek düzenli yerel fonksiyon üzerine araştırmalar yapıldı. Esnek yerel fonksiyon yardımı ile esnek kapanı¸s operatörleri tanımlandı. Aynı zamanda esnek düzenli ψd operatörü tanımlandı. Sonra da esnek ideal düzenli topolojide esnek düzenli açık-eş yogun ideal incelendi.
Özet (Çeviri)
In this thesis, we present soft set denition and basic properties, introduced by Molodstov in 1999, as a new mathematical model and subsequently present soft set topological structures and basic denitions and theorems related to these topological structures. In addition, we present soft local function in basic denitions and theorems about soft ideal. We also examine the compatibility of soft topological space and soft ideal and mention some features related to this subject. At the same time, we offer basic denitions and theorems related to soft semi-local function. In conclusion, this thesis presents research on soft regular set and soft regular local function in soft topological spaces. We defined soft closure operators with the help of the Soft local function and then defined the soft regular ψd operator. Finally, we examined soft regular opencodense ideal in soft regular topology.