Water supply and sewage system in camps in northwest syria (Maaret Elekhwan camp- case study)
Su temin sistemi ve kanalizasyon şebekesi modellemesi (Maaret Elekhwan kampı- vaka çalışması)
  1. Tez No: 733525
  2. Yazar: RAMA GAZAL
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AYŞE YETER GÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kanalizasyon Sistemi, Pipe Flow Expert, Sewer Cad, Su Sistemi, WASH, Pipe Flow Expert, Sewage System, Sewer Cad, WASH, Water System
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Suriye'de başta akut ihtiyaç sahipleri olmak üzere WASH yardımına ihtiyaç duyanların sayısı arttı. Bu, özellikle kuzeybatı Suriye'deki ÜİYOK kamplarına akın nedeniyle bile bozuldu. Bu tezin amacı, ÜİYOK'lerin kamplarında bir su dağıtım şebekesi ve kanalizasyon şebekesi tasarlamaktır. Su şebekesinin tasarımı, su kaynağı olarak kullanılacak bir su kuyusuna dayanıyordu. Su şebekesinin tasarımında, su dağıtım ünitelerinin nereye yerleştirileceği ve su şebekesinin nasıl tasarlanacağı ve boru çapının nasıl hesaplanacağı üzerinde durulmuştur. Tasarlanan su şebekesi, bir kuyunun konumlarını, su dağıtım ünitelerini ve kuyudan su dağıtım ünitelerine suyu aktarmak için dağıtım borularını içeriyordu. Kanalizasyon şebekesi google earth yazılımı kullanılarak tasarlandı ve kanalizasyon sistemi boru hatlarını analiz etmek için Kanalizasyon Cad kullanıldı ve kanalizasyon şebekesi, atık suyun bertaraf edilmeden önce birincil arıtılması için septik tanka bağlanacak. Bu araştırmanın amacı, eksiksiz bir su temini ve kanalizasyon sistemleri modeli oluşturmaktı. Boru Akış Uzmanı, kampın su temin sisteminin özelliklerini hesaplamak için kullanılır ve borulardaki hızın büyük bir kısmı ekonomik hızı (0,5 ila 1,0 m/s) karşılar. Google Earth'ten alınan eğim verileri kullanılarak ve bu bilgiler değerlendirilerek kanalizasyon boruları için bir model oluşturulmuştur. Her kanalizasyon boru hattı, her biri 50 metre uzunluğunda ve bir rögarda sonlanan birçok bölümden oluşur. Her bölümün eğimi yüzde 0.022 ile yüzde 12 arasında olmalıdır. Her bölümün hızı saniyede 0,6 ila 2,5 metre arasındaydı.
Özet (Çeviri)
In Syria, the number of people in need of WASH assistance notably the ones in acute need have increased. This was even degraded due to the influx flow into IDP camps, particularly in northwest Syria. The aim of this thesis is to design a water distribution network and sewage network in IDPs camps. The design of the water network was based on a water well that will be used as a source of water. In designing the water network, the focus was on where to locate the water distribution units and how to design the water network and calculate the diameter of the pipe. The designed water network included the locations of a well, water distribution units, and the distribution pipes to transfer water from the well to water distribution units. The sewage network was designed using the google earth software and Sewer Cad is used to analyze the sewage system pipe lines, and the sewage network will link to the septic tank for primary treatment of the wastewater before disposal. The goal of this research was to create a complete model of water supply and sewage systems. the Pipe Flow Expert is utilized to calculate the characteristics of the camp's water supply system and the majority of the speed on the pipes fulfills the economic speed (0.5 to 1.0 m / s). A model was created for the sewage pipes by using slope data from Google Earth and evaluating the information. Each sewage pipe line is made up of many sections, each of which is 50 meters long and terminates at a manhole. Each section's slope should be between 0.022 and 12 percent. Each section's velocity was between 0.6 and 2.5 meters per second.