Agile software maintenance and development using cloud computing framework
Bulut hesaplama yapısı ile çevik yazılım bakımı ve geliştirmesi
- Tez No: 777971
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ YAZICI, PROF. DR. ALOK MISHRA
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
- Anahtar Kelimeler: Yazılım Bakımı, Çevik Yöntemler, Bulut Bilişim, Küresel Çevre, Software maintenance, Agile methods, Cloud Computing, Global environment
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Atılım Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yazılım Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 166
Özet
Çevik yöntemler şelale, prototipleme, spiral ve diğer geleneksel yazılım metodolojilerinin karşılaştığı sorunları önlemek amacı ile ortaya atılmıştır. Yapılan birçok akademik çalışmada çevik yöntemlerin yazılım geliştirmedeki yararlarını gösteren farklı özellikleri ve yönleri işlenmiştir. Bununla birlikte, birçok çalışmada bulut ortamında da çevik yaklaşımın yararlı olacğını gösteren yeni yapılar önerilmektedir. Mevcut çalışmalar bulutta çevik adaptif geliştirme üzerine yoğunlaşırken, bakım sürecinin çevik yaşam döngüsüne kapsamlı olarak katılmadığı görülmektedir. Bu çalışmanın amacı, bulut ortamında çevik yazılım bakımı ve geliştirmesi için bakım süreçlerinde kullanılmak üzere yeni bir Bulut Hesaplama Yapısı (ASMDCC) önermektir. Bu yapı üzerinde yapılan vaka çalışması bulguları, çevik yaklaşımla bulut kombinasyonunun geleneksel yazılım bakımında karşılaşılan başlıca sorunları çözebileceğini ve bu yaklaşımın küresel/dağıtılmış yazılım bakımındaki rolünü önemli kıldığını ortaya koymuştur. Ayrıca, Bulut Bilişim hizmetlerinin yazılım bakımını çözmede hayati bir rol oynadığı gösterilmiştir. Son olarak, sonuçlar, önerilen yapının kullanılmasının, yönetim, altyapı, işbirliği ve şeffaflık ile ilgili geleneksel ortama kıyasla bakım ekibinin karşılaştığı zorlukları iyileştirdiğini göstermektedir.
Özet (Çeviri)
Agile methods have emerged to overcome the obstacles faced in traditional software methodologies, such as the Waterfall, Prototype, Spiral, etc. There have been many studies that show the numerous features of the Agile methodologies, making them useful for software development. However, many studies have also proposed a framework to adapt the Agile methods to Cloud Computing to leverage the benefits from this environment. The existing studies focus on the adaptive development life cycle for Agile with the Cloud, but have so far been unable to include the maintenance process in a detailed manner. Among these attempts and as further contribution, the present work intends to introduce Agile software maintenance and development using Cloud Computing framework (ASMDCC) as a reference for developing software with the Cloud in respect of maintenance activities. The case study findings reveal that the combination of Agile with Cloud Computing can resolve the major issues faced in traditional software maintenance, making the role of this approach significant in globally/distributed software maintenance. Furthermore, it is shown that Cloud Computing services play a vital part in resolving software maintenance. Finally, the results indicate that using the ASMDCC framework improves the challenges faced by the maintenance team compared to the traditional environment regarding management, infrastructure, collaboration, and transparency.