Novoloid lifinin çekme, düğüm ve ilmek mukavemetinin radyasyon etkisi altında inclenmesi
  1. Tez No: 79009
  2. Yazar: ZELFİ ÇALIŞIR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YUSUF ULCAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Max. Tenacity, Knot Tenacity, Loop Tenacity, Cure
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
ÖZET Bu araştırma da, novoloid lifinin çekme mukavemeti ile düğüm ve ilmek çekme mukavemeti ölçülmüştür. Novoloid lifleri altı ayrı dozda y radyasyonuna tabi tutulmuş ve mukavemet ile düğüm ve ilmek çekme mukavemeti test edilmiştir. Testlerden elde edilen değerler istatistiki analizler yardımı ile yorumlanmıştır. İstatistiki analiz sonuçlarına göre, y radyasyonunun çekme mukavemeti, düğüm çekme mukavemeti ve ilmek çekme mukavemeti üzerinde etkisi olduğu bulunmuştur. Anahtar Kelimeler Çekme mukavemeti, Düğüm çekme mukavemeti, İlmek çekme mukavemeti, Kür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this research, maximum tenacity of novoloid fiber and maximum tenacity of knot and loop are measured. Novoloid fibers are enforced to y radiation at six seperate levels and tenacity of it and maximum tenacity of knot and loop have been tested. The values obtained from these teste are interpreted by using statistical analysis. In accordance with the results of statistical analysis it is found that the maximum tenacity of y radiation has effect on maximum tenacity of knot and loop.