Koordinatlarda konveks dönüşümler için genişletilmiş hermite-hadamard tipli eşitsizlikler
On the extension of hermite-hadamard type inequalities for coordinated convex mappings
- Tez No: 813998
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET ZEKİ SARIKAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Hermite-Hadamard eşitsizliği, Koordinatlarda konveks fonksiyon, Riemann-Liouville kesirli integral, Hermite-Hadamard inequality, Convex function in coordinates, Riemann-Liouville fractional integral
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Düzce Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu tez çalışması, koordinatlarda konveks fonksiyonlar için önemli olan bir eşitsizlik elde etmek olup eşitsizliklerin sonucunda Riemann-Liouville kesirli integral ve logaritmik integral için Hermite-Hadamard tipli eşitsizliklerin bir genişlemesi olduğu gösterilecektir. Bu çalışmada ayrıca elde edilen eşitsizliklerin daha önceki çalışmalarda verilen bazı sonuçların genelleştirilmesi olduğu da verilecektir.
Özet (Çeviri)
This thesis is to obtain an inequality in coordinates, which is important for convex functions, and it will be shown that as a result of the inequalities there is an expansion of the Hermite-Hadamard type inequalities for the Riemann-Liouville fractional integral and logarithmic integral. It will also be given that the inequalities obtained in this study are a generalization of some of the results given in previous studies.