A dual band compact wearable high gain antenna
Çift bantlı yüksek kazançlı kompakt giyilebilir anten
- Tez No: 858139
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ KUTLU KARAYAHŞİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Giyilebilir Anten, GPS, Kablosun Yerel Ağ, Wearable Antennas, GPS, WLAN
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Emniyet, sağlık, güvenlik, spor, arama kurtarma, itfaiye, maden işçiliği gibi günlük yaşantımızdaki alanlarda giyilebilir elektronikler önemli hale gelmiştir. Giyilebilir antenler bu uygulamaların en önemli bileşenlerindendir. Bu çalışmada amaç kişilerin yaşamsal verilerini ve konumlarını mobil ya da sabit cihazlara gönderebilecek yüksek performanslı yeni bir ergonomik giyilebilir anten tasarlamaktır. Tasarlanan anten gümüş bir yama, kot kumaşı, delikli etamin, iletken kumaş ya da bakır bant ve besleme için bağlantı elemanından oluşmaktadır. Bu malzemeler kolaylıkla bulunabilen malzemelerdir. Bu tezde simüle edilen, üretilen ve ölçülen birkaç tasarım bulunmaktadır. Elde edilen nihai anten iki bantta çalışan (1.575 GHz ve 5 GHz) yüksek kazançlı bir tasarımdır ve hem GPS hem de kablosuz yerel ağ uygulamalarında kullanılabilir,
Özet (Çeviri)
The importance of wearables in various applications in our daily life such as safety, health, security, sports, search and rescue, fire brigade, mining works have increased dramatically. In the present work, it is aimed to design a new and ergonomic wearable antenna with high performance to send physical location and survival data of people to stationary or mobile devices. Proposed antenna consists of silver threads, cotton fabric, conductive fabric/copper tape and coaxial connector for the feed point. These materials are extremely easy to supply. The present thesis includes several antenna designs that were simulated, manufactured and measured. The final design operates in two bands (1.575 GHz and 5 GHz) with high realized gain which can be used for both GPS and WLAN applications.