Gürle deresi ve çevresindeki bazı omurgasız hayvanlar
Some invertebrates of the Gürle stream and around
  1. Tez No: 98146
  2. Yazar: BİRGÜL AFSAR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. MERAL ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Limnoloji, Gürle Deresi, Protozoa, Crustacea, Rotifera, Omurgasızlar sistematiği. IV, Limnology, Gürle Stream, Protozoa, Crustacea, Rotifera, Taxonomy of Invertebrates
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Celal Bayar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
ÖZET GÜRLE DERESİ VE ÇEVRESİNDEKİ BAZI OMURGASIZ HAYVANLAR Birgül AFŞAR Yüksek lisans tezi, Biyoloji Anabilim Dalı Tez yöneticisi: Doç. Dr. Meral Öztiirk Bu çalışma Gürle Deresi ve çevre su birikintilerinde bulunan bazı omurgasız hayvan türlerini belirlemek amacı ile toplam 4 istasyon seçilerek yapılmıştır. Bu amaçla, belirlenen istasyonlarda Kasım1998 - Ekim 1999 tarihleri arasında 12 ay boyunca örnekleme yapılmıştır. Alınan örneklere, örnekleme yapıldığı istasyonda her 500 cc için 2 cc % 4 lük formaldehit eklenerek laboratuvara getirilmiş ve örnekler tür tayinleri için gruplarına ayrılarak %4' lük formaldehit -su karışımına konulmuştur. Bu çalışma sonunda Gürle Deresi ve çevre su birikintilerinde Phylum Platyhelminthes, Classis Turbellaria' dan 1 tür Phylum Aschelminthes, Classis Rotataria' dan 7 tür, Phylum Annelida.Classis Clitellata ' dan 2 tür, Phylum Mollusca, Classis Gastropoda' dan 2 tür, Phylum Arthropoda Classis Crustacea'dan 7 tür, Classis Insecta'dan 1 tür bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SOME INVERTEBRATES IN GÜRLE STREAM AND THE VICINITY OF GÜRLE STREAM Birgül AFSAR MsC in Biology Faculty Supervisor: Assos. Prof. Meral Öztürk This research was carried out in 4 main different stations to determine some invertebrates. For taxonomical analysis, the samples were takenfrom station from 1998 November, to 1999 October. Collected samples were separated groups in laboratory and frxedit with % 4 formaldehiteThe end of the research in Gürle stream and the vicinity of Gürle stream the invertebrate species was determined which consist of Phylum Platyhelminthes, Classis Turbellaria 1, Phylum Aschelminthes, Classis Rotatoria 7, Phylum Annelida, Classis Cilitellita 2, Phylum Mollusca Classis Gastropoda 2, Phylum Arthropoda Classis Crustacea 7, Classis insecta 1.