MRG için bir lineer model ve kuaterniyon operatörü
A Linear model for MRG and quaternion operator
- Tez No: 98184
- Danışmanlar: PROF. DR. BÜLENT KARAKAŞ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: MRG, Kuateraiyon, Dönme, MRG, Quaternion, Rotation. in
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 46
Özet
ÖZET MRG İÇİN BİR LİNEER MODEL VE KUATERNİYON OPERATÖRÜ İŞLEYEN, Şakir Doktora Tezi, Matematik Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Prof. Dr. Bülent KARAKAŞ Şubat 2000, 46 sayfa MRG'nin fonksiyonel olarak yaptığı ilk iş, incelemeye tabi tuttuğu kütleyi oluşturan atomların eksenlerini, belli olan bir eksene paralel yapmaktır. Bu çalışmada, eksenleri belli bir doğrultuya paralel yapan transformasyon için bir lineer model geliştirildi ve bu modelin Borland Pascal 5.0 programlama dilinde yazılmış bir ara işlemcisi hesaplandı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A LINEAR MODEL FOR MRG AND QUATERNION OPERATOR İŞLEYEN, Şakir Or, Mathematics Science Supervisor: Prof. Dr. Bülent KARAKAŞ February 2000, 50 pages The first thing MRG does functionally is to make the axis of atoms which form the mass studied paralel to the existing axis. In this study, a linear model has been developed for the transformation of axis which parallels the axis to an existing direction. In addition a mid operating system of this model written in Borland Pascal 5.0 programme language has been calculated.