Integration of a Photovoltaic Solar Energy System to an Electric Vehicle Charging Station and Its Effect on Energy Demand
Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sisteminin Bir Elektrikli Araç Şarj İstasyonuna Entegrasyonu ve Enerji Talebine Etkisi
  1. Tez No: 1006093
  2. Yazar: ABDULLAH DİK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SİDDİG OMER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Enerji, Energy
  6. Anahtar Kelimeler: Alternatif enerji, Alternatif enerji kaynakları, Fotovoltaik enerji, Güneş enerjisi, Güneş enerjisi sistemleri, Sürdürülebilir enerji, Temiz enerji, Yenilenebilir enerji, Yenilenebilir enerji kaynakları, Alternative energy, Alternative energy resources, Photovoltaic energy, Solar energy, Solar energy systems, Sustainable energy, Clean energy, Renewable energy, Renewable energy resources
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: The Unıversıty Of Nottıngham
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Enerji Bilim Dalı
Özet
Gelişen teknoloji ve artan nüfus nedeniyle dünyanın enerji talebi her geçen gün artmaktadır. Ayrıca son günlerde elektrikli araçların kullanımında ciddi bir artış yaşanmış ve bu durum şebeke üzerinde ek enerji talebine sebep olmuştur. Bu hızlı artan enerji talebinin gelecekte ciddi enerji sorunlarına yol açacağı düşünülmektedir. Ancak bu sorunlar, elektrikli araç şarj istasyonlarının fotovoltaik güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına bağlanması ile ortadan kaldırılabilir. Bu tezin temel amacı, fotovoltaik güneş enerjisi sistemi ile desteklenen bir elektrikli araç şarj istasyonu tasarlamaktır. Bu tezin ayrıca, atmosfere salınan CO2 emisyonlarını azaltmadaki etkilerini göstermek ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek gibi amaçları da vardır. Projenin uygulama alanı olarak İngiltere'de bulunan University of Nottingham (Nottingham Üniversitesi)'ndeki bir otopark seçilmiştir. Çeşitli denklemler, varsayımlar, hesaplamalar ve öneriler kullanılarak elektrikli araç şarj istasyonunun yük profili oluşturulmuştur. Daha sonra Microsoft Excel kullanılarak istasyon için en uygun güneş enerjisi sistemi belirlenmiştir. Ayrıca maliyet ve çevresel analizler yapılmış ve sonuçlar raporda ayrıntılı olarak tartışılmıştır. Sonuç olarak, tasarlanan sistem sayesinde elektrikli araç şarj istasyonunun ulusal şebeke üzerindeki etkisinin tamamen ortadan kalktığı ve yılda 11,12 tCO2/year emisyonunun önlendiği görülmüştür. Ayrıca bu sistemin maliyetini yalnızca 6,5 yıl içinde karşıladığı da belirtilmelidir.
Özet (Çeviri)
Due to the developing technology and the growing population, the energy demand of the world has been increasing day by day. Additionally, in recent days, there has been a serious increase in the use of electric vehicles, which cause additional energy demand on the grid. It is thought that this rapidly increasing energy demand will cause serious energy problems in the future. However, these problems can be eliminated by connecting electric vehicle charging stations with renewable energy sources such as photovoltaic solar energy. The major aim of this dissertation is to design an electric vehicle charging station with a photovoltaic solar energy system. This thesis has also goals such as showing the effects of such systems in reducing CO2 emissions released into the atmosphere and encouraging the usage of renewable energy sources. A parking area at the University of Nottingham located in the UK has been selected as the location of the project. By using various equations, assumptions, calculations, and commends, the load profile of the electric vehicle charging station was formed. Then a solar calculator created in Microsoft Excel was used to determine the optimal solar energy system for the station. Furthermore, the cost and environmental analyses were made, and the results were discussed in detail in the report. As a result, because of the designed system we observed that the effect of the electric vehicle charging station on the national grid is completely removed and 11.12 tCO2/year emission is saved. It should also be stated that this system pays its cost within just 6.5 years.