How does technological changes affect Turkish trade unions
Teknolojik değişimler Türk sendikalarını nasıl etkiledi
- Tez No: 105104
- Danışmanlar: DR. ERKAN ERDİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilim ve Teknoloji, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Science and Technology, Labour Economics and Industrial Relations
- Anahtar Kelimeler: Teknoloji, Üretim Süreci, Sendika, Demokratikleşme, Technology, Production Process, Trade Union, Democratization
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları Anabilm Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu tez sendikaların teknolojik değişimler karşısında geldikleri son durumu araştırmayı amaçlamaktadır. Türkiye sendikalanda örnek olarak çalışılmıştır. Teknolojik değişimler, özellikle İkinci Dünya Savaşından sonra, bütün dünyada bir çok sosyal, politik ve ekonomik değişime sebep oldular. Çalışma yaşamı ve üretim süreçleri teknolojik gelişmelerden çok etkilendiler. Yeni üretim şekli ve çalışma organizasyonu ortaya çıktı. Günümüzde, sendikalar bu değişimlerle başa çıkmaya çalışıyorlar. Ama, Türk sendikalarının problemleri diğer gelişmiş ülke sendikalarına göre çok daha fazla. Çünkü, Türk Sendiakalan, teknolojinin yarattığı problemlerin ötesinde bir çok politik sorunla da karşı karşıyalar.
Özet (Çeviri)
This thesis aims at examining the recent conditions of trade unions in terms of technological developments and the Turkish Trade Unions are atudied as a case. The technological developments, especially after the Second World War, influenced many social, political and economical aspects all around the world. The working life or production processes have also affected very much from technological developments. A new type of production and work organization have emerged. Today, trade unions try to cope with these changes. But, the problems of Turkish Trade Unions are much more than the other unions of the developed world. Because, Turkish Unions have also many political problems in addition to technological ones