Strategic information systems planning and development of an analysis tool
  1. Tez No: 10532
  2. Yazar: BİLGEHAN TURHAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BÜLENT EPİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: SBSP, Amaç, Kritik Başarı Faktörü (KBF), Kritik Varsayım, analiz matrisi, ilişki, obje, veri mimarisi, uygulama mimarisi, SISP, Goal, Critical Success Factor (CSF), Critical Assumption, analysis matrix, relation, object, data architecture, application architecture. IV
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 170
Özet
STRATEJİK BİLGİ SİSTEMLERİ PLANLAMASI VE BİR ANALIZ UYGULAMASININ GELİŞTİRİLMESİ TURHAN, Bilgehan Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Y. Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Y. Doç. Bülent EPÎR 165 Sayfa, Eylül 1990 ÖZET Bilgi işlemin günümüzdeki en önemli işlevlerinden birisi iş dünyasının stratejik amaçlarını bilgisayar teknolojisine yansıtmaktır. Bu tezde, iş amaçlarını bilgisayar teknolojisine yansıtabilecek bir sistemin planlanmasının nasıl yapılabileceği incelenmiştir. Çalışmada, Stratejik Bilgi Sistemleri Planlaması (SBSP) adıyla bilinen bir metodoloji incelenmiştir. Aynı zamanda, bu metodolojinin uygulanması aşamasında gerekecek analizişlemlerine yardımcı olacak bir bilgisayar programı geliştirilmiş ve programın ne yönde uygulanabileceği açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
STRATEGIC INFORMATION SYSTEMS PLANNING AND DEVELOPMENT OF AN ANALYSIS TOOL TURHAN, Bilgehan Faculty of Engineering Department of Computer Engineering, M.S. Thesis Supervisor: Assist. Prof. Bülent EPÎR 165 Pages, September 1990 ABSTRACT Presumably, the most important function of today's information technology is to reflect the strategic objectives of the business environment into the computer technology. The major objective of the study is to investigate how to plan a system that will reflect the business objectives into computer technology. In this thesis, a methodology called Strategic Information Systems Planning (SISP) is investigated. Also, a computer tool has 111been developed which aims to facilitate the analysis tasks that are to be conducted in a SISP study, and it is explained in what sense this tool can be helpful.