Seyahat acentalarında satış gücünü arttırıcı bir etken olarak reklam kampanyaları
Advertisement campanies as factor which effects to journey agengy's selling power
  1. Tez No: 109196
  2. Yazar: RAMAZAN HARMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞEHNAZ DEMİRKOL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Travel Agencies, Advertisement, Advertisement Campaings. DC
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
ÖZET Seyahat acentalan, satış gücünü arttırmak için bir dizi pazarlama ve satış yöntemleri, teknikleri ve araçları kullanmaktadırlar. Reklam kampanyaları da, seyahat acentalannm satış gücünü arttırmak amacı ile kullanmakta oldukları pazarlama araçlarının başında gelmektedir. Ancak, seyahat acentalannda arzu edilen satış gücünün elde edilmesi, sürdürülen reklam kampanyalarındaki etkinliğin sağlanması ile mümkündür. Seyahat acentalan tarafından yürütülen reklam kampanyalarındaki etkinliğin sağlanması da, bu konuda ortaya çıkarılmış bilimsel yöntem ve bulguların uygulanmasını gerektirmektedir. Seyahat acentalannda reklam kampanyalarının etkinliğinin sağlanması ve reklam kampanyalan ile arzu edilen hedeflere ulaşılması için tüm bu bilimsel yöntem ve bulgulan ortaya koyan bu çalışma ile, ülkemizde faaliyet gösteren seyahat acentalannm yöneticilerine etkin reklam kampanyalan yürütülmesi konusunda temel yöntem ve tekniklerin sunulması amaçlanmaktadır. Bu amaca uygun olarak hazırlanmış model önerisinde de, etkin reklam kampanyalan düzenlenmesi konusunda seyahat acentalanmıza bir bakış açısı kazandırarak kendi modellerini oluşturmalarında yardıma olacak örnek bir reklam kampanyasının aşamalan detaylan ile ele alınmıştır. Çalışmanın hazırlanmasında geniş bir literatür araştırması yapılmış ve aynca Ankara bölgesinde faaliyet gösteren çeşitli seyahat acentalannm yöneticileri ile karşılıklı görüşmeler yöntemi kullanılarak, sektörde yer alan insanların da deneyim ve görüşlerinden yararlanılmıştır. Literatür araştırmalan sonucunda elde edilen bilimsel veriler ve karşılıklı görüşmeler yöntemi ile ortaya çıkan bulgular birarada yorumlanarak, çalışmanın ilk dört bölümünde, konu ile ilgili teorik bilgiler olarak aktanlmış ve son bölümde uygulamaya yönelik olarak hazırlanan model önerisi sunulmuştur. Bu çalışma ile ortaya atılmak istenen tüm fikirlerin ana temasını ise;“seyahat acentalannda satış gücünü arrtırmada önemli bir etken olarak kabul edilen etkin reklam kampanyalarının düzenlenmesi, ancak bilimsel yöntem ve bulgular uygulanarak sağlanabilir”şeklinde özetlemek mümkündür. vm
Özet (Çeviri)
SUMMARY Travel agents are using a series of marketing and sales methods, techniques and tools in order to increase sales power. Advertisement campaings are the leading marketing means used by the travel agents to increase sales power. However, to obtain the sales power desired by the travel agents is possible by providing efficiency of the advertisement campaings maintained. To achieve this efficiency, it is required to apply scientific methods and findings on this matter. With this study, which puts forward all these scientific methods and findings for achieving the goals desired with the advertisement campaings and providing efficiency of the advertisement campaings of the travel agents, it is intended to present to the managers of the travel agents active in our country the basic methods and techniques on maintaining efficient advertisement campaings. With the model suggestion prepared in accordance with this goal, to help the travel agents to establish their own model to organize efficent adevertisement campaings by getting a point of view, the stages of a sample advertisement campaing are taken in details. While preparing this study a large research of literature has been made and the experience and opinion of the people in the sector have been considered by having face- to-face meetings. By assessing together the scientific data obtained through literature research and the findings obtained through face-to-face meetings, the theoretical information is given in the first four chapter of the study. In the last chapter, the model suggestion prepared towards application is presented. It is possible to summarize the main topic of all the ideas put forward with this study as follows:“The organization of efficient advertisement campaings, which are deemed a key element to increase the sales power of the travel agents, can only be achieved by applying scientific methods and findings.”